Ålands snabbaste häst genom tiderna!

101

snabbast på åland

Nej, det är inte Jeppas Maxi det handlar om. Den åländska fixstjärnan får stå tillbaka när det handlar om fart.
– När jag hörde tiden blev jag helt paff. Herregud, säger hästägaren och tränaren Emelie Mattsson.

Indian Silver, Beauty Crown och Jeppas Maxi i all ära. Men det är ingen av dessa stjärnor som är Ålands snabbaste häst genom tiderna.
Det är sjuårige Klöver All Over.
– När jag såg att hästen var först över mållinjen blev jag jätteglad. När jag sedan hörde tiden blev jag helt paff. Herregud, säger åländskan Emelie Mattsson, som sedan en kort tid tillbaka bor och jobbar i Sverige.
Det var under fredagens V65-omgång från Solvalla som Klöver All Over sänkte sitt rekord över kortdistans med bilstart från 1.11,6 till 1.10,5.
– Trots att han bara gjort fyra starter i år så har han lyckats göra fantastiska rekordsänkningar varje gång. Jag har ju haft som dröm att se Klöver gå under 1.11,0 någon gång, men att det skulle komma nu var jag inte beredd på, säger ägaren och tränaren.

”Emmi ska ha all cred”
Kusk var Erik Lindegren, som också står som tränare för hästen.
– Klöver står på min träningslista, vilket jag är väldigt tacksam för, men det är ”Emmi” som sköter om hästen och som ska ha all cred. I och med att hon just flyttat till Sverige får hon inte ha någon svensk licens ännu. Därför står hästen på mig, säger Gävletränaren Erik Lindegren, som också kommenterar prestationen:
– För det första är banan på Solvalla otroligt snabb just nu. Men när jag såg att klockan stod på under elva efter 1 200 meter så körde vi för rekord. Var det någon gång vi hade chansen så var det i dag och hästen kändes jättefin.

Siktar mot ny V75-start
Emelie Mattssons häst har gjort fyra V75-starter i karriären och som bäst varit tvåa i de sammanhangen. Drömmen om att en dag vinna på V75 med Klöver All Over lever dock ännu.
– Tanken är att så länge han har tillräckligt med poäng så ska vi starta där. Och med tanke på denna prestation så är det väl läge nu, säger Emelie Mattsson glatt.
Från 1.11,6 till 1.10,5. Var detta Klövers slutgiltiga rekord över distansen?
– Det är jättesvårt att sia om. Men han gick så pass bra och var dessutom helt ohotad i mål så jag tror det finns ytterligare fart i honom. Han går som bäst när han får tävla runt andra hästar och nu gick han själv där framme den sista biten, säger Emelie Mattsson avslutningsvis.
Ålands mest kända travhäst, Elitloppsfinalisten Indian Silver, sprang som snabbast 1.11,2. Jeppas Maxi har bara sprungit över kortdistans med bilstart en gång och det var tidigare i år då han segrade på 1.12,3 i ett V75-lopp från Rommetravet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.