Kling och Klang möts igen! :)

144

kling och klang trav

Senast Kling och Klang möttes var det Kling som gick segrande ur striden.
– I sista kurvan hade Klang tomt i tanken och då gick vi förbi. Denna gång blir det dock tufft att vinna, säger Kling.

Det är inte bara i Pippi Långstrumps värld som vi får stifta bekantskap med Kling och Klang. Travsporten har sina egna glädjespridare: Tommy Kling, 59, och Jan L Klang, 69.
De två amatörtränarna har känt varandra i ungefär 30 år och den gemensamma nämnaren är Åbytravet.
– Det finns en ganska rolig historia sedan flera år. Jag sprang på Klang nere i stallet och just då var det ganska mycket folk i farten. Så jag frågade honom ”hur är det Klang?” varpå han svarade ”jo tack det är jättebra, Kling”. Ja, jäklar. Folket runt omkring oss måste ha undrat vad i hela friden vi höll på med, säger Tommy Kling och skrattar gott innan han fortsätter:
– Klang är en jättetrevlig och ödmjuk kille som har lite skinn på näsan. Vi stöter på varandra lite då och då eftersom vi båda håller på med hästar och dessutom jobbar på banan ibland. Jag är elektriker och Klang driver en gräv och schakt-firma som travbanan nyttjar när det behövs.

Kling tror att Klang tar det
I mars mötte Kling och Klang varandra i ett breddlopp. Tommy Kling styrde in egentränade Quasi Niente som trea i mål och Jan L Klang slutade sexa med sin Alfrida Dream.
Nu är det dags igen. Under lördagen väntar en ny duell mellan Tommy Kling med Quasi Niente och Jan L Klang med Alfrida Dream.
– Denna gång blir det dock tufft för oss att vinna. Min häst har haft tävlingsuppehåll i tre månader på grund av hälta och vi har lottats till sämsta bakspåret medan Klang har spår fyra, säger Tommy Kling och fortsätter:
– Så denna gång tror jag att vi är steget efter Klang. Men min häst är bra och får vi ligga lite på rulle så tror jag att vi kan ta en peng till slut.
I Pippi Långstrump är konstapel Kling lite längre än Klang samtidigt som han också anses vara den något smartare av de två inte helt kompetenta poliserna. Hur är det i verkliga livet?
– (skratt) Ja, jag tror i alla fall att jag är längre än vad Klang är, men vad gäller intelligens är vi nog på ungefär samma nivå, säger Tommy Kling.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.