”Jag tror olyckan har gynnat mig”

197

olyckan emilia leo

Lärlingen Emilia Leo har vänt någonting negativt till att bli positivt. I mars var hon med om en allvarlig olycka på Solvalla och efter det har karriären fått ett uppsving.
– All reklam är bra reklam. Jag tror faktiskt att olyckan gynnat mig, även om det låter konstigt när jag säger så.

För ungefär två veckor sedan tog Emilia Leo en dubbelseger som ryttare i monté. Först under lunchen på Solvalla och sedan på kvällen i Romme.
Under torsdagen var det dags igen. Först segrade 23-åringen med Quick Razz på Mantorptravet och senare samma dag styrde hon in Angry Bird Am i Gävle.
– Jag rider med stort självförtroende just nu. Det går av bara farten, säger hon.
Emilia Leo gör sin bästa kusk- och ryttarsäsong någonsin. Trots att det återstår flera månader av 2015 har hon för första gången i karriären nått tio segrar under samma år. 69 starter har resulterat i 19 trioplaceringar: 10-6-3.
– Faktum är att det bara gått bättre och bättre sedan olyckan.

Rider och kör bättre hästar
Det var i mars i år som montéhästen Tappaintehoppet gick omkull i starten och drog med sig Emilia Leo i fallet. Ambulans tillkallades och den 23-åriga ryttaren fördes till akuten.
– Men det gick rätt bra ändå. Jag bröt nyckelbenet och ådrog mig några muskelskador. Det kunde gått värre.
Emilia Leo menar att all reklam är bra reklam och att allt fler känner igen hennes namn och ansikte i dag än före olyckan.
– Jag får köra och rida bättre hästar nu än jag fick tidigare. Jag tror faktiskt att olyckan gynnat mig, även om det låter konstigt när jag säger så, säger hon och fortsätter:
– Många har frågat mig om jag inte är rädd när jag kör eller rider nu efter vad som hände, men det är jag absolut inte. Jag känner inte av det alls.

Vill stå på egna ben
23-åringen är lärling hos Solvallaprofilen Claes Sjöström.
– Jag är jättenöjd med min situation i dag. Claes låter mig köra och rida så mycket som möjligt och jag är jättetacksam för det. Jag har alltid haft en vilja att bli tränare och jag hoppas att jag en dag lyckas stå på egna ben. Det är min dröm, men då gäller det att ha folk som tror på en runt omkring sig.
Så ingen karriär som catchdriver?
– Nej, det är tränare jag vill bli. Jag skulle gärna köra mina egna hästar, men hellre träna än köra.
Under lördagen jagar Emilia Leo sin elfte kusk- och ryttarseger för säsongen. I lopp 1 från Dannero rider hon Fanny Åkerman-tränade Spring Soul.
– Jag har aldrig haft med hästen att göra tidigare och hon har en hel del galopper i raden. Men hästen verkar vara i sitt livs form och vi ska göra vårt bästa.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.