Alfas Da Vinci tillbaka som en vinnare

23

alfas da vinci

Alfas da Vinci är tillbaka som en vinnare.
I en härlig upploppsfight med Opitergium avgjorde han kort före mål i ett långlopp på V64.
– Förra sommaren hade han kanonform och jag tror att han är på väg dit nu också, sa Joakim Lövgren.

”Färjestadtravet 80 år” kördes som V64-5 och Dagens Dubbel-1 under måndagskvällen.
De båda topphästarna Alfas da Vinci och Opitergium stred sida vid sida över upploppet. Detta efter att Opitergium var den som fick dra tåget i tredjespår över sista bortre långsidan. Med i dennes rygg tassade Alfas da Vinci. Runt sista kurvan såg Joakim Lövgren belåten ut och trehundra meter kvar såg det ut som att Alfas da Vinci skulle vinna lätt. Men Opitergium vägrade att ge sig och kämpade emot storstilat hela vägen. Kort före mållinjen fick Alfas da Vinci huvudet först och kunde ta hem förstapriset på 80 000 kronor. Segertiden blev 1.13,3 över distansen 2660 meter. Samma tid noterade även Opitergium.
Alfas da Vinci inledde året med två raka segrar men sedan gick det grus i maskineriet. Det var därför en något lättad tränare som klev in i vinnarcirkeln efteråt.
– Det var en riktig infektion han åkte på i samband med V75-finalerna i april. Det har varit svårt att få tillbaka den där sista procenten. Då går det inte att matcha världseliten med Bird Parker och Mellby Viking. Det avslöjas den sista biten, sa Joakim Lövgren och syftade på Harper Hanovers lopp där Alfas da Vinci blev oplacerad.

”Var bra tryck i honom”
– Men han kändes grym i sista jobbet i fredags och jag kom hit i dag med en känsla av att han skulle göra ett topplopp. Det var kul runt sista sväng att det var bra tryck i honom igen. Han var bra även i Harpers men jag körde rätt så tufft med honom och det var mycket tredjespår och han tangerade sitt svenska rekord. Men det var inte på det där spänstiga sättet över upploppet och det var uppenbart att han hade några procent kvar.
– Jag tyckte att jag var skyldig honom ett snällt lopp nu, det var både snällare motstånd och att jag körde snällt med honom. Nu får vi fundera på vägen hem hur vi ska matcha hästen framöver men det var ett bra besked vi fick i dag. Förra sommaren hade han kanonform och jag tror att han är på väg dit nu också, fortsatte Lövgren.
I och med segern passerade Alfas da Vinci fyra miljoner kronor i insprungna pengar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar V75 till Boden 18 juni 2016
Nästa artikelWalmann optimist inför Vaggeryd

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.