Walmann optimist inför Vaggeryd

36

walmann vaggeryd

V86 drar ut på sommarturné i landet och första anhalten är Vaggeryd.
Roger Walmann är optimist, skickar ner tre hästar och sticker ut hakan med en av dem.
– En felfri Talassio krigar om segern. Det är en väldigt bra chans, säger han.

Solvalla-tränaren är inte rädd för att säga vad han tycker och tänker. Roger Walmann har tidigare uttalat sig att han tycker att tränare och kuskar är alltför färglösa i förhandssnacket inför tävlingarna. Själv hymlar han inte om sina hästars möjligheter när V86-tävlingarna drar ut på sommarturné och gästar Vaggeryd på onsdag.
Roger Walmann har tre hästar till start och mest tror han på Talassio i den avslutande avdelningen. Fyraårige Talassio vann ett V75-lopp från ledningen näst senast men gången efter blev det galopp. Nu har han innerspår bakom startbilen och tog ledningen från samma läge i fjol när han vann i Bollnäs.
– Talassio (V86-8) galopperade senast men han är lite så att han håller på med munnen och kan takta ur. Fast i regel brukar han greja det och han gick mycket bra efter galoppen. Hästen är väldigt bra för sin klass och känns jättefin i träningen. Han är ganska snabb ut men jag vet inte om det finns någon utvändigt som är snabbare. Vi får se om han kan försvara innerspåret annars får Örjan försöka ta sig ut så fort som möjligt.
– Felfri tror jag att han är med och krigar om segern. Det är en jättefin häst med bra form och det borde vara en väldigt bra chans. Vi gör inga ändringar, det blir barfota runt om och jänkarvagn igen, säger Roger Walmann.

”Är en häst med bra kunnande”
Walmann har även med Penelope Face i den tredje V86-avdelningen. Hästen tog sin första seger senast i Mantorp där hon gick i tredjespår under slutvarvet. Nu är läget perfekt med spår tre bakom bilen.
– Penelope Face (V86-3) är en häst med bra kunnande men har inte tagit i tidigare i loppen. Hon var förbättrad senast när hon spräckte segernollan men det var inte i något svettigt lopp. Jag vill se att hon vinner fler lopp först innan jag litar helt på henne. Men samtidigt borde hästen gå framåt med loppet i kroppen eftersom hon inte startat på ett tag inför senast. Hon hade tränat bra inför det loppet och det har hon även gjort efteråt. Hon är rätt så hygglig ut och kanske kan få spets. Jag tycker att hon får ses som en outsider och ska med på kupongen för de som garderar upp loppet. Barfota runt om igen precis som senast.

”Är inte helt borta”
Walmanns tredje häst inom V86 är Lightning Force som kommer från en andraplats bakom Explosive de Vie. Nu har han ett läge med innerspår bakom bilen i loppet som Venkatesh blir klar favorit i.
– Lightning Force (V86-6) har visat gryende form och sköt till bra senast efter en sen lucka. Formen är klart på väg uppåt och skulle det klaffa lite på vägen här är han inte helt borta. Jag skulle kanske tro att han hamnar i tredje invändigt och därifrån måste det lösa sig. Inga ändringar.
Hur sammanfattar du dina V86-hästar?
– Vi kommer med tre bra hästar som är i fin form. Jag tycker att alla tre ska med på kupongen. Ingen av dem är borta men vi har en riktigt bra chans i Talassio, säger Roger Walmann.
Till sist; hur är läget med stjärnorna Magic Tonight och D’One?
– Magic Tonight var bara dålig i elitloppsförsöket. Jag gjorde ju fel som trodde att han skulle gå framåt med bara en vecka mellan starterna från i Gävle. Nu gick han bakåt istället och det får jag ta på mig. Hästen känns i alla fall som han ska göra och startar inom några veckor igen.
– D’One känns jättefin i träningen och är snart tillbaka efter den skada som hon fick i vintras. Även hon kommer att starta inom några veckor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.