Alla Johans hästar har chans på V86

55

chans på v86

Han är bara en seger från att ta klivet in i tusenklubben.
Johan Untersteiner, 32, har vunnit 999 lopp efter måndagens dubbelseger i Halmstad.
– Det är klart att tusen segrar är en milstolpe. Men det roligaste är att jag har tränat fram uppemot 300 vinnare på bara några år. Det värdesätter jag väldigt högt, säger Johan Untersteiner.

Han har gjort succé sedan han drog igång som egen tränare för några år sedan. Johan Untersteiner har stadigt förbättrat sina siffror och i fjol slog han till med ett präktigt rekordår. Det blev 126 segrar och 13 miljoner kronor inkört till stallet och som kusk vann han 158 lopp.
– Jag vann inte några storlopp men slog alla mina rekord. Flest antalet segrar, mest inkörda pengar och bäst segerprocent, säger Untersteiner som har 110 hästar i träning på Drömgården i Holm, strax utanför Halmstad.

”Nu är det nära”
Det nya året har också börjat strålande där stallets hästar har vunnit 14 lopp på 44 starter och varit bland de tre främsta i 24 av dem. Segerprocenten ligger på maffiga 32 procent.
– Det rullar på bra och hästarna har fin form överlag och tävlar bra, säger Johan som i och med dubbelsegern vid Halmstads lunchtrav på måndagen är endast en seger från att ta klivet in i den celebra tusenklubben.
– Ja, nu är det nära. Nu blir man påmind om hur många segrar man har tagit. Tusen segrar är alltid tusen. Jag är 32 år och har kört lopp sedan jag var 18 år. Jag rår inte på Björn Goop och Erik Adielsson när det gäller att vara yngst till tusen men det är rätt så många andra som varit betydligt äldre än jag när de nådde tusen segrar.
– Men det roligaste är att jag har tränat fram uppemot 300 vinnare på bara några år. Det värdesätter jag väldigt högt. Mer än att ha tagit tusen segrar som kusk, säger Johan Untersteiner.

Cyber Lane – obesegrad i sju raka
En av hästarna som vann på måndagen var Cyber Lane som tog sin sjunde raka seger och är obesegrad. Han såg okörd ut när han vann överlägset. Ett jättelöfte som Untersteiner håller mycket högt.
– Cyber Lane är bättre än en vanlig häst, helt klart. Att ta sju raka segrar är inte lätt och det är klart att man får spänna bågen efterhand. Man drömmer alltid om årgångsloppen med en sådan här häst. Han är både snabb och stark, men framförallt är det styrkan som är hans främsta vapen. Det är min bästa unghäst i stallet, säger Johan.

”Är mycket bättre än resultatraden”
Halmstadtränaren har många chanser under veckan att ta seger nummer ettusen. På onsdag tävlar han på Jägersro inom V86, på torsdag kör han på Åby och det gör han även på lördag där det är V75.
– I stort sett kan alla hästarna vinna som jag startar under veckan, säger han.
Vad säger du om onsdagens V86-chanser? Vilka är hetast där?
– Ingen riktig toppchans men heller ingen dålig chans. Vem som helst av mina kan vinna.
– Gambino Degato (V86-1) är mycket bättre än vad resultatraden visar men han är osäker i voltstart. Han gick faktiskt rätt så bra senast och spurtade bra i skymundan, trots att han blev oplacerad. Dom vann på 1.13,5, det gick fort till slut och han sprang med bra spänst över mål. Lång distans klarar han av men voltstart är han inte hundra i. Skulle han sköta sig tycker jag att han ska räknas.
– Gizah Boko (V86-3) kommer åter efter ett litet uppehåll då hon har fått en träningsperiod. Hon kvick ut och har fått ett fint utgångsläge. Distansen 1600 meter tror jag inte är någon nackdel och jag tycker inte att hon är helt borta. Men jag har respekt för pappas häst, Fayette Mall, som har två raka segrar.

”Härdad i V75 – jag laddar rejält”
– Albir (V86-5)
har bara nollor i raden och inte startat på länge. Det var en lovande häst som jag inte tycker att jag har fått ut av vad han kan ännu. Han har blivit valack nu under uppehållet och tränat helt okej. Det finns kunnande i honom men han är svårbedömd efter träningsperioden. Han är i alla fall inte så dålig som fyra raka nollor i resultatraden.
– Uncle Tupelo (V86-7) har gjort det bra, vann sex lopp i fjol och kommer nu från två fjärdeplatser i V75. Han är härdad i tuffa gäng och spurtade bra senast. Nu har han spår fem bakom bilen och är snabb ut. Jag får ladda rejält från början för att försöka komma till ledningen. Kommer vi dit ska han räknas tidigt. Inga planerade ändringar på mina hästar, säger Johan Untersteiner.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel”Adrian är en jättebra kille”
Nästa artikelStall Djuse har toppform inför V86

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.