Stall Djuse har toppform inför V86

55

stall djuse har toppform

Han har fått en flygande start på det nya året.
Stall Mattias Djuse är i toppform och kan stoltsera med 23 i segerprocent.
På onsdag startar han två hästar på hemmabanan Solvalla.
– Båda två kommer i toppform och kan räcka med lite flyt, säger Djuse.

När man tittar på Mattias Djuses fina siffror över januari månad kan man verkligen snacka om stallform. Hästarna har gjort 22 starter, tagit fem segrar, fem andra- samt två tredjepris.
I fjol hade Solvalla-tränaren sitt bästa år hittills med 40 segrar och 3,6 miljoner kronor inkört till stallet. På Djuses hemsida kan man läsa följande.
”2016 blev ett nytt rekordår som proffstränare. Satsningen på unghästar tog en väldig fart med starka tvååringar som tjänade över en miljon kronor! Kvaliteten på hästarna höjs allt eftersom och teamet ser fram emot ett ännu bättre 2017.
Vi håller till på den moderna träningsanläggningen Söderby Gård, några mil norr om Stockholm.”

”Hoppas på en riktig fullträff i år”
Mattias Djuse, som har 59 hästar i träning, kommenterar det ytterligare.
– Det har gått bättre och bättre sedan jag drog igång. Vi har fått fler finare och bättre hästar att jobba med så det är kul. Det nya året har också börjat jättebra. Vi får försöka hålla den här segerprocenten året ut så blir det bra, ha, ha.
– I fjol fick vi några V75-segrar och sedan var det några av unghästarna som visade hög kapacitet. Vi fick ingen riktig fullträff i de stora loppen men Helloise Boko var tvåa i Svampen och det var flera som tjänade fina pengar. Hoppas att det blir en riktig fullträff i år. Det ser i alla fall bra ut i stallet. Vi har startat flera treåringar i år som har gått bra och som inte var ute och startade i fjol. Men de har kommit igång tidigt i år istället, säger Mattias Djuse.

”Kul att han fick vinna senast”
I onsdagens V86-tävlingar har han två hästar till start. Dels Axel Wadd, som kommer med två raka andraplatser i årets båda starter, samt Gigant Proud som vann från ledningen senast på V86.
– Båda hästarna kommer i toppform och kan mycket väl räcka till seger om de har lite flyt på vägen. Men främst är det väl två bra platschanser, sammanfattar Djuse.
– Axel Wadd (V86-2) har gjort två bra lopp i år och senast fick han hårt tryck under vägen på en skitig bana. Att han inte orkade hela vägen hem var inget att säga om men han kämpade på bra. Nu har han spår sju bakom bilen men han öppnade klart bättre senast efter att vi korrigerat lite i utrustningen och balansen. Så han kan öppna skapligt.
– Gigant Proud (V86-8) har gjort rätt så bra lopp hela tiden sedan vi fick in honom i träning. Det var kul att han fick vinna senast. Gången innan räckte han inte i ett hårt V75-lopp och dessförinnan satt han fast. Det var krävande bana senast men han kämpade på bra och har tagit det loppet bra som det känns i lugna jobb efteråt. Vi har ett fint läge igen bakom bilen och han är snabb ut.
– Vi får se om han kommer till ledningen och hur vi gör med taktiken. Det kan vara bra för de här gamla hästarna att inte behöva göra jobbet själv varje gång. Men om det blir aktuellt att släppa så ska det vara till någon bra. Nu möter han några hästar som är lite vassare än förra gången. En skaplig platschans är det och han behöver nog lite klaff för att vinna igen, säger Mattias Djuse.

Föregående artikelAlla Johans hästar har chans på V86
Nästa artikel”Blev fanimej dubbel looser”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.