”Blev fanimej dubbel looser”

18

Jörgen Westholms Apollon de Kacy gjorde ett topplopp på Vincennes i söndags och kom tvåa.

Tränaren var nöjd med hästens insats – men inte med placeringen.

Anledningen: Vinnande Cash Gamble tränades tidigare av dopningavstängde Fabrice Souloy.

– Haft en sur smak i munnen, skriver tränaren i ett inlägg på sin hemsida.

Fabrice Souloy som åkt dit för flera fall av kobolt-dopning är avstängd ett år i Frankrike och väntas få ett hårdare straff när Sverige och Norge kommer med en dom i mars, för dopningfallen i Elitloppet och Oslo Grand Prix.

Anledningen till Westholms frustration är att svenskägde Cash Gamble nu tränas av Fabrice Souloys svåger Philippe Billard som uppenbart bara står som tränare på pappret.

Som sulkysport.se redan rapporterat om så tävlade Billards starthästar under PdA-helgen med Fabrice Souloys utrustning, så som sulkys och selar med den dopningavstängdes namn på.

Om man tittar på travtränare Souloys Facebook-sida kan man se att duon inte hymlar med att de hjälps åt, något som inte är tillåtet, då namnet på sidan är ”Team Souloy – Billard”.

Något som retade upp de aktiva ännu mer under helgen som gick var att Fabrice Souloy i egen hög person satt på Vincennes restaurang och jublade när Cash Gambles seger var ett faktum.

Fabrice får, enligt franska regler, vistas på publikplats – men får inte beträda stallbackar i Frankrike på ett år.

Ilskna inlägget på hemsidan

– Jag har haft fina framgångar senaste veckorna men tyvärr haft en sur smak i munnen vid 2 förluster, skriver Jörgen Westholm på sin hemsida.

Han fortsätter:

– Förra lördagen var Navigator Sib tvåa bakom Thai Navigator tränad av Anette Skårnes – tidigare Bo Westergård. Hon tog över många av Westergårds hästar, och hans rörelse då han åkte fast för dopning.

– Och i söndags på Vincennes spurtade en Fabrice Souloy-häst förbi Apollon de Kacy. Det var Cash Gamble, som Philippe Billard (Souloys svåger) tränar. Även Souloy är avstängd för dopning. Second place is the first looser brukar jag säga – men här blev man fanimej dubbel looser. Hälsningar en sur Jörgen.

Generalsekreteraren: ”Provocerar”

Trav365 ringde upp Jörgen Westholm efter inlägget, men han meddelar att han inte har något mer att tillägga.

För trottosport.se uttalar sig Svensk Travsports generalsekretare, Johan Lindberg, så här efter söndagens händelse på Vincennes:

– Det är klart att det är så. Att det provocerar, och även mig, säger han.

Ämnet kring så kallade målvakter och bulvantränare kom upp under ett av många möten Europas travnationer emellan hade under Prix d’Amérique-helgen i Paris.

– Det gäller att hitta en lösning som sätter press på den som agerar just målvakt. Att helt enkelt förbjuda alla form av samröre kring en tränare som är avstängd för dopningbrott , och agera kring det, säger Lindberg till trottosport.se.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Blev fanimej
dubbel looser”

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.