Nya rekordet: 13,3 miljarder

22

ATG kan se tillbaka på ett rekordår vad gäller omsättningen.

Totalt blev spelets omsättning 13,3 miljarder kronor, en tillväxt om 5,9 procent.

– 2016 blev ett rekordår och är ett resultat av de satsningar vi gör för att öka kundupplevelsen och intresset för hästspel, säger Lotta Nilsson Viitala, ekonomichef ATG i ett pressmeddelande.

Spelets nettoomsättning blev 4,1 miljarder kronor för 2016, vilket är en ökning med 7,0 procent. Även nettoomsättningen blev den högsta i bolagets historia.

”Valt att återinvestera”

I takt med att omsättningen ökar så går även kostnaderna för spelbolaget ATG upp 16 procent.

– Våra ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp, har de senaste åren valt att återinvestera i ATG i syfte att skapa större intresse för hästspel och förbereda bolaget för den kommande licensmarknaden. Våra nettokostnader är trots satsningen på nya produkter och tjänster fortfarande lägst i branschen, säger Lotta Nilsson Viitala.

”Det följer den plan…”

Efter att ha betalat 1,7 miljarder till ATG:s ägare, Svensk Travsport och Svensk Galopp återstår en vinst på 8,6 miljoner. Att jämföra med 25,7 miljoner i vinst året 2015.

– Det följer den plan vi har med målet att under 2018 kunna öka medel till trav- och galoppsporten med 300 miljoner kronor, vilket bidrar till vår mission att göra Sverige mer levanade, säger Lotta Nilsson Viitala.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Nya rekordet: 13,3 miljarder

Föregående artikel”Blev fanimej dubbel looser”
Nästa artikelKallbloden som representerar Sverige

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.