”Alla kan lyckas – det är jag bevis på”

34

Malin H Larsson, 27, har gått från ridsporten till travsportens vinnarcirkel – på blott ett år.

Hon är dessutom obesegrad som travtränare.

– Alla kan lyckas, det är jag ett levande bevis på, säger hon.

Det är Svensk Travsport som uppmärksammar 27-åriga Malin H Larsson från Veddige utanför Varberg.

I augusti tidigare i år tog hon ut sin licens – för ett år sedan visste hon knappt vad travsport var för någonting.

Nu har hon gjort två starter som travtränare – det har slutat med två segrar.

”Jag blev riktigt biten”

Hästar har alltid varit en stor del av Malins liv, men då har det handlat om ridsport. Hon kom i kontakt med travsporten när hon började plugga i Göteborg.

– Då fick jag nys om Åby Travskola och blev nyfiken, i första hand på montésporten. Innan dess hade jag spelat på trav två gånger, mer än så var det inte, berättar Malin H Larsson för Svensk Travsport och fortsätter:

– I augusti 2015 valde jag att gå montékursen på travskolan och jag blev riktigt biten. När jag dessutom blev granne med B-tränarna Mathias Alm och Louise Frumerie i Stamnared så späddes travintresset på ytterligare.

När Malin H Larsson gick licenskursen så köpte hon femåriga stoet My Sweet Devil, för att enligt egen utsago ”ha något under kursen”. Nu har duon två segrar, på två starter.

– Det är ju helt fantastiskt, när jag anmälde henne till start var det mest för att kolla hur långt vi hade kommit. Jag är så pass ny inom det här att jag inte riktigt visste vad jag skulle vänta mig, men så var hon hur bra som helst.

”Alla har chansen att lyckas”

Innan My Sweet Devil kom till Malin H Larsson så hade hon startat 23 gånger, utan att sticka nosen först. Färske travtränaren, som hittills inte vet hur det känns att förlora, tänker fortsatta med trav, och har funderingar på att så småningom köpa in ytterligare någon häst.

– Det som är så himla kul med travet är att alla har chansen att lyckas. Det är ju jag ett levande bevis på. Och att alla är så trevliga, glada och hjälpsamma. Jag känner att det här är en väldigt genuin sport där hästarna verkligen står i fokus och det gillar jag, säger Malin H Larsson som nu letar efter ett nytt lopp åt My Sweet Devil.

– Jag har hittat ett lopp den första november och nu när hon har en del startpoäng borde det bli lättare att komma med.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Alla kan lyckas –
det är jag bevis på”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel– Hon känns oförskämt bra
Nästa artikel”Startkanonen håller undan för favoriten”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.