”Alla mina hästar blir enormt överspelade”

184

Generaal Bianco ser ut att bli en av omgångens största V75-favoriter.

Då varnar kusken och tränaren Peter Untersteiner spelarna.

– Det är en fara att han kan bli instängd från spår ett, säger han.

Under Derbyhelgen var Peter Untersteiners fyraårige valack Generaal Bianco storfavorit på V75. Då valde Untersteiner att varna alla spelare inför spelstopp. Anledningen då var voltstart, som han aldrig tidigare startat i.

– Han är vrång att styra och kan gå sina egna vägar. Skulle han krångla så vi stör andra hästar blir vi ju utkörda, sa han då.

Hästen klarade dock starten galant, och kunde på ett imponerade vis ta hem loppet, där Peter Untersteiner svarade med en segergest 50 meter innan mål.

”Varit helt lysande”

På lördag avgörs V75 på Bollnäs, och Generaal Bianco blir storfavorit i Bronsdivisionen, V75-6. Trots att det nu är bilstart igen, så väljer Peter Untersteiner att varna spelarna igen. Anledningen är jobbiga spår ett.

– Allt ser bra ut, han är smidig och fin i lugna jobb. Men det går ut en ännu större varning den här gången. Det är inget bra utgångsläge. Det är elva andra som kommer försöka se till att han inte ser dagens ljus. Det hade i alla fall jag haft som målsättning om jag varit i motsatt ställning. Jag är inte nöjd med spåret, säger Peter Untersteiner.

– Jag vill analysera det realistiskt. Hade jag haft spår tio hade det varit, topp-topp chans. Nu vill jag ju tala om att det är en fara att han kan bli instängd.

Vad talar för att ni vinner loppet då, trots förutsättningarna?

– Att han kommer ut från innerspåret. Men jag har aldrig känt någon startsnabbhet i honom, och har inte tryckt av honom. Vi får se hur han tar de första stegen. Han är stark men ingen häst som ska gå i dödens hela loppen. När han ligger på rulle har han varit helt lysande om man tittar på de fyra segrarna han tagit.

Bränner mest favoriter

Untersteiner tycker även att hans hästar överlag är överspelade de senaste åren.

– Jag är så van att vara favorit. Det har runnit av mig mer eller mindre. Men de senaste åren har mina hästar varit enormt överspelade, säger han och fortsätter:

– Kolla senast i måndags på Åby. Åtta lopp i rad när jag var ute och defilerade och kollade upp mot oddstavlan så var den ene mer favorit än den andre.

Kan man inte se favoritskapet som ett kvitto på att du gör något bra?

– Jo, man måste ju veta att det beror på någonting så klart. Men om du tittar på vem som bränner med mest favoriter, så är det jag. Dock vinner jag ju en del lopp med. Men hästarna är mycket spelade överlag.

Kan starta i Tyskland

Efter lördagens V75-start är Generaal Bianco anmäld till storloppet Grosser Preis von Deutschland i Hamburg 8 oktober, som kan bli nästa start.

– Det är en intressant häst som bara är fyra år. Det finns fin utveckling i honom. Ägaren är från Holland och jag vet att hästen är anmäld till Hamburg, det vore kul för ägaren. Men vi tar ett lopp i taget.

Och om du nu lyckas vinna med Generaal Bianco på lördag, blir det en ny segergest 50 meter före mållinjen?

– Ha ha, såna dumheter brukar jag inte hålla på med men jag kunde inte låta bli då när jag hörde publikens vrål.

Peter Unterstener har ytterligare en storfavorit i V75-1, 1 Springover. Se faktarutan nedan för Peters tankar om de övriga starterna på lördag.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.