Allt väl med Nuncio inför Olympiatravet 2017

168

Nuncio inför Olympiatravet 2017

Stefan Melander är mycket nöjd med Nuncio inför säsongens första stora uppgift. Foto av Kanal 75

Superhästen Nuncio ska inte ha toppform än enligt sin tränare och ägare Stefan Melander, som ändå har valt att vässa till hästens träning inför lördagens final i Olympiatravet.
– Jag kör nästan aldrig rundbanejobb med honom men jag gjorde det i dag och han kändes kanonfin.

En och en halv miljon kronor väntar på vinnaren när Olympiatravets final avgörs inom V75-spelet på Åby på lördag. Startspåren lottades på söndagseftermiddagen och megastjärnan Nuncio drog bricka sex.
– Jag hade inte valt spår sex om jag hade fått välja men det är ändå bra. Några av dem invändigt är startsnabba men han får säkert ett fint lopp därifrån, säger Stefan Melander.
Sexårige Nuncio har vunnit 39 av 54 starter och aldrig varit sämre än trea. Vinstkontot uppgår till 27,9 miljoner kronor. Men senast halkade hans kungakrona lite på sniskan när han brände som jättefavorit i den olympiatravsdeltävling som Kadett C.D. spurtade hem. Trots det kommer Nuncio bära favoritskapet i finalen.
– Han har fått några lopp nu och det klart att formen går uppåt men det är inte meningen att han ska vara formtoppad än. Han är speciell i träningen och ingen häst som man bara åker ut och trycker till med några hårda intervaller. Det skulle vara i galopp i så fall…han ”divar” ju på som vanligt, säger Melander som ändå ”tryckt till” lite i träningen.
– Han tränade väldigt fint här på rundbanan i dag (läs söndag) och det är lite som ett tävlingsjobb för honom. Jag kör nästan aldrig rundbanejobb med honom men jag gjorde det i dag och han kändes kanonfin.
Toppform eller ej. Det är inget snack om att Stefan Melander tror på sin häst inför helgens resa till västkusten.
– Jag tror att han kommer göra ett kanonlopp på lördag men han är absolut inte formtoppad. Det blir han när han får starta på var 14:e dag. Däremot är han oerhört vältränad och han har en oerhörd kapacitet. Sedan är de bra hästar allihop och det blir ett tufft lopp.

Startlista
Olympiatravet 2017
2 140 meter autostart

1. Spring Erom – Christoffer Eriksson
2. Oasis Bi – Erik Adielsson
3. Black d’Avril – Alexis Prat
4. Voltigeur de Myrt – Lorentzo Donati
5. Nadal Broline – Ulf Ohlsson
6. Nuncio – Örjan Kihlström
7. Lionel – Göran Antonsen
8. Your Highness – Björn Goop
9. On Track Piraten – Johnny Takter
10. Kadett C.D. – Robert Bergh
Förstapris: 1 500 000 kronor

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet