Experten: ”Det blir knock out-seger”

28

1,5 mijoner kronor väntar vinnaren i Olympiatravet på lördag.

Enligt Trav365:s expert blir det knock out-seger för superhästen Nuncio.

– Det är nio hästar som gör upp i ett eget lopp där bakom, om andrapriset värt 700 000 kronor, säger han.

Under söndagen blev startfältet till årets upplaga av Olympiatravet, som avgörs på Åbytravet, spikat.

On Track Piraten och Oasis Bi blev sist in och nu är tio hästar klara – och på lördag slåss de om 1,5 miljoner kronor.

Men Trav365:s expert Erik Pettersson tror inte det blir varken särskilt spännande eller hårt i mål.

– Nuncio vinner lätt. Det är nio hästar som gör upp i ett eget lopp där bakom, om andrapriset värt 700 000 kronor, säger han.

Här nedan ser du Trav365:s rankning på finalfältet.

Spår 1: Spring Erom

Kusk: Christoffer Eriksson.

Tränaren: Dan Widegren.

Rankning: 7.

Kommentar: Är bättre än någonsin som 12-åring och det är något väldigt fint med det. Alla tränare hästens karriär igenom ska ha en eloge, en extra blomma till nuvarande tränaren Dan Widegren som presenterar honom i toppskick gång på gång. Perfekt läge och hästen är kvick ut, det såg vi i Copenhagen Cup i fjol och i Kalmar tidigare i år. Bör får svårt att hålla ut Oasis Bi, trots sida vid sida-effekten. Får ett perfekt lopp i tredje inner. Tar fina pengar därifrån.

Spår 2: Oasis Bi

Kusk: Erik Adielsson.

Tränaren: Stefan P Pettersson.

Rankning: 2.

Kommentar: Hedershäst som alltid gör sitt och springer in pengar. En sedelmaskin av rang och från perfekt spår här för den startsnabba hästen luktar det spets och släpp till Nuncio. Från rygg på ledaren hänger han med länge. Kan gott och väl bli tvåa därifrån. Spurtkrut kvar för att vinna? Nja – inte över medeldistans, tror jag.

Spår 3: Black d’Avril

Kusk: Alexis Prat.

Tränaren: Philippe Daugeard.

Rankning: 10.

Kommentar: Här ville Åby vara lite wild and crazy. Det är ett halvstökigt ekipage och jag gillar initiativet med att bjuda in ett oskrivet franskt kort. Prat kommer säkert göra något tokigt som bidrar till någon rubrik efteråt, men i själva segerstriden lär Black d’Avril näppeligen vara. Utfyllnad deluxe och den här kan väl inte ens frankofilen Anders Lindqvist tro på?

Spår 4: Voltigeur de Myrt

Kusk: Lorenzo Donati.

Tränaren: Roberto Donati.

Rankning: 3.

Kommentar: En häst som är bra och som jag gillar. Möter ofta hårdast möjliga konkurrens och har gått bra på Vincennes i Paris. Är inte supersnabb ut, vilket är ett aber på våra tusenmetersbanor. Kan absolut utmana Nuncio och formen ser ut att vara bra, i senaste starten tangerade hästen självaste Bold Eagles banrekord på holländska banan Wolvega. Tränarsonen Lorenzo Donati sitter i jollen, dömer inte ut honom, men mot våra svenska stjärnkuskar väger han mycket lätt.

Spår 5: Nadal Broline

Kusk: Ulf Ohlsson.

Tränaren: Reijo Liljendahl.

Rankning: 4.

Kommentar: Bjöd på en helgalen spurt på Rommetravet när han kvalade in till finalen. Kusken Ulf Ohlsson har alltid hyllat honom och det blir nog så att han tar steget upp i yppersta eliten i år. Bra spår, men kan inte öppna nämnvärt, och behöver således tur med hjälp på vägen och ett högt tempo. Får han det lär han flyga lågt till slut. Sågas absolut inte.

Spår 6: Nuncio

Kusk: Örjan Kihlström.

Tränaren: Stefan Melander .

Rankning: 1.

Kommentar: Var inte hundraprocentig på Solvalla senast och förlorade mot Kadett C.D., det sker inte om Nuncio är helt kurant. Antar att tränaren Stefan Melander har fräschat upp honom nu och motståndet skrämmer absolut inte. ”Tarzan” tar inte ut honom igen om han riskerar att han ska vara dålig igen.

Han är snabb ut och lär få ta över ledningen direkt av 2 Oasis Bi. Väl i ledningen lägger han inte det här loppet, mot det här motståndet. Det är bara för Örjan att ställa in klockan på 11-tempo hela vägen. I sista sväng kanske någon fortfarande orkar haka på – då är det bara att öka lite till…

Spår 7: Lionel N.O.

Kusk: Göran Antonsen.

Tränaren: Daniel Redén.

Rankning: 6.

Kommentar: Har varit bra i vinter, men inte fått sätta pricken över i:et. Vinner inte ihjäl sig och man kanske kunnat begära lite mer i vinter?! Har haft form länge, är det på väg att dippa lite nu? I toppform är det absolut en segerkandidat. Lionel känns som enda häst i fältet som tål att göra något själv, mot favoriten Nuncio. Ägarkörd av Göran Antonsen. Får det tufft från det här spåret, är känslan.

Spår 8: Your Highness

Kusk: Björn Goop.

Tränaren: Björn Goop.

Rankning: 8.

Kommentar: Är titelförsvarare. Var grymt bra i fjol, men då i träning hos doparen Fabrice Souloy. Har inte gnistrat av form hos nye tränaren Björn Goop och jag får ingen som helst feeling för henne. Spåret är dessutom iskallt. Hon får svårt att upprepa fjolårets succé.

Spår 9: On Track Piraten

Kusk: Johnny Takter.

Tränaren: Hans R Strömberg.

Rankning: 5.

Kommentar: Var sjuk senast, men rapporteras fin igen och nu ska tränaren Hans R Strömberg gå ”all in” med barfota runt om och hela paketet. Är en mycket bra häst som trivs förträffligt över medeldistans, 2 140 meter. Bra läge och snabb rygg. Sitter troligtvis vettigt på det direkt. Har en tung slutspurt om det löser sig, men att han ska nå Nuncio är inte troligt.

Spår 10: Kadett C.D.

Kusk: Robert Bergh.

Tränaren: Robert Bergh.

Rank: 9.

Kommentar: Slog självaste Nuncio senast, men det var efter en maxlöpning i rygg på ledaren. Visserligen är Robert Bergh en man med många rävar bakom öronen, men att han ska nå den positionen igen ser tungrott ut. Såg tung ut i genrepet, men kommer naturligtvis maxas här, men ska inte ha något med segerstriden att göra ändå. Inte från bricka 10.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelAllt väl med Nuncio inför Olympiatravet 2017
Nästa artikelBanor får slåss om superfinalen