Banor får slåss om superfinalen

28

Ett av världens största travlopp, finalen av UET Trotting Masters, kommer till Sverige nästa år.

Svenska banor får nu slåss om arrangemanget.

– Banorna fick idag ett mail med alla förutsättningarna, och de har fram till 15 maj på sig att skicka in en ansökan, säger Svensk Travsports generalsekretare, Johan Lindberg.

I fjol vann Nuncio loppet på norska travbanan Bjerke och inkasserade knappt 1,8 miljoner kronor.

I höst körs finalen av UET Trotting Masters i Paris.

Men nästa år kommer superfinalen, med en samlas prissumma på 400 000 euro (!) till Sverige.

Bana är inte klart – efter ett mailutskick från Svensk Travsport får nu travarenorna ute i landet nu slåss om arrangemanget.

– Flera av de stora finalerna ute i Europa (Europaderbyt och Trotting Masters) har körts på lite mindre banor. Det har blivit stora folkfester och något alldeles extra för både publik och hästägare. Det är möjligt att samma upplägg skulle funka i Sverige och därför ber vi nu intresserade banor att komma in med sina ansökningar om att bli arrangör för Trotting Masters-finalen 2018, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

”Kanske inte passar alla…”

Vilka banor kan ansöka om finalen?

– I princip alla banor som klarar att arrangera en V75-tävling. Men eftersom loppet ska köras i september 2018 så kanske det inte passar alla i praktiken, förklarar Lindberg.

Hur går ansökningen till?

– Banorna fick idag ett mail med alla förutsättningarna, och de har fram till 15 maj på sig att skicka in en ansökan. Sen får vi välja ut de bästa förslagen och bestämma oss i slutet av maj då V75-schemat spikas för nästa år, avslutar Johan Lindberg.

Helg – eller veckodag

Förutsättningarna för sökande banor att ta hänsyn till:

– Tävlingsdagen ska köras någon gång mellan 8 och 30 september 2018. Loppet kan med fördel köras på en lördag eller söndag men även övriga veckodagar kan fungera. Spelformen blir troligen V75 så förutom Masters är det förmodligen en fullskalig V75-tävling vi pratar om. Antingen ordinarie lördags-V75 eller en extra V75-omgång.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet