– Allting är kanon för att vara Nuncio

45

Stefan ”Tarzan” Melanders superstjärna Nuncio gör årets andra framträdande på onsdag – det på V86 från Solvalla.

Givetvis blir han megafavorit på spelformen.

– Allting verkar kanon för att vara Nuncio, säger Stefan Melander till Trav365.

I fjol vann Stefan Melanders jättestjärna Nuncio allt.

Elva starter slutade med elva segrar och han vann bland annat Elitloppet, Oslo Grand Prix, Jubileumspokalen, Sundsvall Open Trot och Mastersfinalen. Totalt sprang Nuncio in 9,4 miljoner kronor under fjolåret och totalt har han tjänat 27,7 miljoner kronor under karriären.

Den nu mera sexårige hingsten laddar mot en ny tävlingssäsong och årsdebuten på Axevalla 18 februari slutade som vanligt – med seger.

På onsdag gör han årets andra start, det på V86 från Solvalla.

”Jag såg inte så mycket”

– Han känns jättefin, allting verkar bra med honom. Han är som han är Nuncio, men det verkar kanon för att vara honom. Han är ju speciell på alla sätt och vis, men han kämpar på, säger Stefan Melander till Trav365.

Vad tyckte du om honom i årsdebuten på Axevalla?

– Han var jättefin, han är ju som bekant ingen värmningsvinnare och han är aldrig speciellt fin i värmningen och springer lite snett och sådär, ibland till och med galopperar han, men värmningen senast på Axevalla var jättebra och jag var mycket nöjd med honom då.

Loppet då?

– Jag stod 500 meter kvar och därifrån ser man inte så mycket, jag har heller inte sett om loppet efteråt, men Örjan Kihlström var väldigt nöjd med hästen.

”Svårt göra långa planeringar”

1 Nuncio (V86-6) blir givetvis megafavorit på V86 på onsdag.

– Jag har inte funderat så mycket på onsdagens lopp ännu, mer än att han har spår ett. Spår ett är ett bra spår, det är bara att stå på så får vi se.

Vart tror du han hamnar från spår ett?

– Kör man på honom från start så kommer det nog lösa sig, det tror jag, han är förnuftig och fin. Det är bara att köra rakt fram och han kan öppna om man kör på honom, det tycker jag att han visat tidigare, säger Stefan Melander och fortsätter:

– Allting är kort och gott bara bra med honom, skulle det vara någonting negativt kring Nuncio så skulle jag inte starta honom, det vet alla.

Vad händer med honom efter onsdagens start?

– Det är ingen hemlighet att han ska starta i V75-finalen på Solvalla, det är bara hoppas han sköter sig nu och allting verkar bra med honom. Han har så klart ingen högform nu, men det ska han inte ha heller. Han var lika förberedd inför Axevalla senast som tidigare årsdebuter och med det loppet i kroppen ska han normalt gått framåt till onsdagens start, men jag har på inget vis vässat upp honom någonting.

Olympiatravet?

– Finalen på Solvalla är ju ett försök dit, men vi tar ett lopp i taget och jag har lite svårt att göra långa planeringar, det är så mycket som kan hända, säger Stefan Melander.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikelFem tippar V75 till Mantorp 25 mars 2017
Nästa artikelMalin, 40: ”Hon är ganska divig”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.