Amalia segersugen igen

226

amalia_segersugen

Nio raka segrar från debuten 2011 gjorde henne omskriven.
Nu är dalastoet Arby’s Amalia en vinnare igen efter ett bortkastat fjolår.
– Det hade varit en riktig hit att få vara med i V75 hemma på Romme i påsk, men hon behöver ytterligare lopp i sig, säger tränaren Alf Johansson.
I ett lunchlopp i Eskilstuna på söndagen fick Arby’s Amalia återigen vara först i mål efter ett fjolår kantat av småskador. Daniel Olsson körde bestämt med stoet och tryckte sig till ledningen efter 500 meter i en snabb öppning.
Segern blev knapp men säkert då hästen i rygg närmare sig den sista biten.
– Jag frågade Daniel om han tyckte att gnistan fanns där och han sa att hon svarade ärligt upploppet ner. Vi hade henne ännu mera ”dövad” än då hon tävlade 2011 och känslan är att hon blev lite bekväm när det blev för tyst. Hon tävlade med brodd också. I nästa start åker sommarskorna på igen, säger amatören Alf Johansson med licens på Rommetravet.

Knapp förlust i V75
Arby’s Amalia hade inte varit i närheten av förlust efter nio starter i karriären då hon åkte på pumpen i debuten i V75 hemma på Rommetravet i oktober 2011.
Det krävdes ett uppförstorat målfoto för att kora vinnaren den gången. Across The Bridge och Robert Bergh vann loppet med nos före en tapper Arby’s Amalia.
Söndagens seger kom i stoets andra start sedan i december 2011.
– Det har inte varit några stora fel på henne utan det har mest strulat hela tiden. Vi hoppas kunna vara med i Diamantstoet och även V75 framöver nu när hon känns bra igen. Men i stället för V75 på Rommetravet i påsk blir det ett vanligt lopp i Eskilstuna på skärtorsdagen i stället. Det är en bit till innan hon riktigt är där igen.

Mikael Wikner

Föregående artikelFem tippar V75 – Momarken 16 mars
Nästa artikelInför V75: Världens bäste (?) i årsdebut