Amatören som gjorde ”rent hus” i Boden

124

image-43

Hallå där…
…Markus Pihlström, travamatören från Sundsvall, som gjorde rent hus i Boden i helgen i samband med V75. Du startade fyra hästar, tog tre segrar och ett andrapris. ”Hyfsat” starkt.

– Visst är det lite overkligt. Att det skulle gå bra trodde jag…men inte så här bra.
Att amatörer tar dubbelsegrar på V75 är ovanligt men det gjorde du med Fonzan Sund och O.P.’s Flirt, både körda av Örjan Kihlström. Dessutom blev din Mellby Vargtass tvåa medan Quick On The Draw ordnade en seger i ett av loppen utanför V75.
– En oerhörd framgång naturligtvis. Men jag var inte i Boden själv. Någon ska ju sköta stallet också så jag blev hemma. Min pappa Nils och vår anställda Karin Nilsson sköter det där så bra. Jag följde allt på nära håll via telefon med dem och såg på ATG Live.
Det blev nästan 300 000 kronor inkört i lördags – din största dag i travet?
– Vi har vunnit V75-lopp förut men så klart aldrig har det gått så här bra. Fjärde hästen som startade kunde ju inte vinna heller då han mötte en annan av mina och slutade tvåa. Ja, det är helt fantastiskt.
O.P.’s Flirt är hästen som grejade båda stallets segrar i V75 i fjol. Berätta om honom.
-Jag tycker att han är väldigt bra. Han är bara fem år och vi har tagit det rätt så lugnt med honom så han borde ha en del att hämta i framtiden.
Markus Pihlström – vem är det?
– Jag är en vanlig amatör som jobbar med hästar på kvällarna. Vi har jätteduktiga anställda som hjälper oss och engagemanget för travet är stort. Jag sålde försäkringar tidigare men sedan förra måndagen jobbar jag faktiskt på marknadsavdelningen på Bergsåker. Så nu jobbar jag heltid med trav kan man säga.
Hur många hästar har ni i stallet?
– Vi har tolv hästar som vi tränar och så sköter vi sex hästar åt Robert Bergh och andra proffstränare som vi hjälper. Det var pappa som tog in mig i det här. Stallet vi har nu ligger i Huli, två kilometer från banan bara.
Dina tre hästar på V75 från lördagen är alla inkvalade till V75-finalerna 28 juni. Finaler som faktiskt går på din hemmabana Bergsåker. Om framgångarna skulle fortsätta…
– Det är nästan inte sant det här. Men visst hoppas man att segertåget ska fortsätta. Örjan Kihlström har lovat köra O.P.’s Flirt och Fonzan Sund igen också.

Mikael Wikner

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLunchdubbel Axevalla 19/6-2014
Nästa artikelÄr han världens meste Staketkusk?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.