Amatörtränare under utredning efter tillslag

1335

doping

En B-tränare fick på onsdagen sin licens indragen tills vidare.

En utredning gällande misstanke om överträdelser mot antidopningsreglementet pågår hos Svensk Travsport och även berörd häst är belagd med startförbud.
Misstankarna uppstod efter en genomförd kontroll i tränarens stall 15 mars.
Till Travronden kommenterar Svensk Travsports utredningschef Mattias Falkbåge det pågående ärendet:
– Då den av oss bevittnade behandlingen var avsiktlig och hästen var startanmäld så utreds det som en avsiktlig överträdelse av antidopingreglementet. Det finns karenstid för aktuell behandling och tävlingstillfället låg mycket tidigare än karenstidens utgång.

I antidopingreglementet 12 § (Påföljder för tränare och annan underställd reglementet) går att läsa att en tränare som avsiktligt gör en överträdelse av 3 § c)-d) (Regler för användning av läkemedel m.m.), 8 § Dopningprov d) (…hästen ska omedelbart ställas till förfogande för provtagning), 9 § a)-d) (Analysresultat) eller 10 § (Karenstider och medicinerings-/behandlingsanvisningar) riskerar förlust av sin licens och till totalt eller partiellt tillträdesförbud för viss tid, dock minst två år, eller för alltid samt böter högst 1 000 000 kronor.
Påföljd enligt denna punkt kan beslutas gälla tills vidare i avvaktan på utrednings slutförande.
I antidopingreglementet 11 § (Påföljder för häst) går att läsa att häst som tävlat eller avses att tävla i strid mot antidopningsreglementet, även om hästen inte lämnat ett positivt dopningsprov, ska förbjudas delta i tävling i minst tre månader.

Föregående artikelElitloppsvinnarens comeback med mersmak
Nästa artikelInför V75: Spännande gulddebut för Oskars stjärna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.