Inför V75: Spännande gulddebut för Oskars stjärna

62

inför v75® spännande gulddebut för oskars stjärna

På lördag gör Oskar J Andersson den fem timmar långa resan till Momarken för att starta tre hästar på V75®.
– Jag ser fram emot Ready Lavecs start i gulddivisionen, säger Eskilstunatränaren.

Oskar J Andersson brukar hålla en hög segerprocent och året har börjat bra. Stallet vinner nästan vart femte lopp och sett till träningslistan ser det fortsatt ljust ut.
– Jag tycker att året har börjat bra och hästarna har tjänat fina pengar. Vi har det väl förspänt med 15 treåringar och 18 tvååringar, så det finns all anledning att vara optimist inför framtiden även om jag gärna skulle vilja ha några riktigt bra starthästar till, säger Oskar J Andersson.

”Jättefin i träningen”
På lördag kan årets andra seger på V75® komma för stallet. Oskar J Andersson har tre hästar till start och stallets stjärna så här långt, Readly Lavec (V75-6), gör en spännande debut i gulddivisionen. Det är hästen första start efter ett lyckat äventyr i Frankrike där han vann ett lopp.
– Jag är mycket nöjd med vad han har uträttat i Frankrike. Men i den sista starten så blev det mesta fel. Vi hamnade i tredjespår i högt tempo och fick avancera fram utvändigt ledaren. Readly Lavec ville tävla varje meter och slappnade aldrig av och krafterna tog slut på upploppet.
Hur har han tagit det äventyret?
– Bra. Han känns jättefin i träningen och jobbar starkt. Jag tycker att han är under fortsatt utveckling och loppet ligger rätt i tiden och jag tror på en bra prestation.
Hur värderar du segerchansen?
– Nu fick vi spår utanför Stoletheshow och lär knappast komma förbi honom från start och han har ju visat sig vara svårslagen i ledningen. Nu gör Stoletheshow årsdebut och Readly Lavec har ju varit i gång och det är till vår fördel. Jag känner mig inte slagen på förhand i alla fall.

Hoppas på elitloppshelgen
En intressant årsdebut gör femåriga Infinity Sisu (V75-5), som var nära kulltoppen under fjolåret.
– Hon spurtade strålande som tvåa bakom Lara Boko i semifinalen i Breeders’ Crown för de fyraåriga stona. Jag tycker att det är en bra häst som tjänat för lite pengar i förhållande till sitt kunnande. Kanske kommer loppet lite tidigt, men finalen är under elitloppshelgen och då har vi förhoppningar att vi ska vara med.
Hur är hon förberedd?
– Hon har fått träna mycket utan att jag har kört några snabbare farter. Hon har exempelvis inte gått något banjobb och jag vet inte riktigt hur det är med formen, men hästen känns jättefin.
Kan hon segerstrida trots viss ringrost?
– Jag tycker att hon är så pass bra för klassen att hon ska räknas även om hon inte har något lopp i kroppen.
Till sist, vad har du för förhoppningar på Spitfire P.C. (V75-2)?
– Jag var väldigt nöjd med hans insats på Örebro för ett tag sedan, men efter det har han inte kommit upp i samma standard. Jag tycker att han var lite positiv senast och han känns lite på gång. Det är ett tufft lopp han är med i och jag är nöjd om han kan vara trea-fyra.

Föregående artikelAmatörtränare under utredning efter tillslag
Nästa artikelGlimmas DD & V75 inför MOMARKEN

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.