Amazon Am krossade svenska rekordet under V86-kvällen

61

image

Amazon Am krossade det svenska rekordet för fyraåriga ston när hon vann Big Noon-Pokalen på Solvalla.Foto av LARS JAKOBSSON

Han körde invändigt på chans.
Hon fullkomligen flög iväg när luckan väl uppenbarade sig.
Amazon Am, med Robert Bergh i sulkyn, tog en ny meriterande seger och krossade samtidigt det svenska rekordet för fyraåriga ston.

Fyraåringarna visade ingen pardon i Big Noon-Pokalen på Solvalla, ett lopp för tre- och fyraåringar där de senare nämnda startade med 20 meters tillägg.
Efter ett lopp invändigt lyckades Robert Bergh och Amazon Am hitta ut i andraspår på den bortre långsidan. Där låg ekipaget i rygg på Lotuscherie, som utvändigt pressade på ledande Hero Sjöhammar.
När en ny lucka uppenbarade sig, denna gång med 100 meter kvar, klev Amazon Am ut ännu ett spår och krossade det svenska rekordet över kortdistans. Härmed lyder det nya rekordet 1.11,7.
– Det var snyggt av Robban. Hon är verkligen tuff den här tjejen, sade ägaren Svante Stockselius efter segern, som var värd 200 000 kronor.

”Vi körde bara 100 meter”
Robert Bergh var minst lika nöjd.
– Det var skönt att hon fick chansen. I tidigare lopp har hon nästan alltid varit den som fått ta ansvar, men i dag var det vi som fick åka med, sade han.
Någon vintervila verkar det inte bli för hästen. Än i alla fall.
– Jag har redan börjat titta på propositionerna för nästa onsdag. Nu körde vi bara 100 meter så vi kanske kommer igen om en vecka, sade Robert Bergh med ett stort leende.
Det tidigare rekordet sattes 2012 av Peignoir och löd 1.13,0.
Tvåa och trea i mål var fyraåringarna Diego M.Boko och Rugiada Dei Rex.
I övrigt noterade vi…
…att Flemming Jensen visste precis vad han gjorde när han placerade favoriten O’Grady i rygg på främsta utmanaren M.T. Harmony i V86-1. In på upploppet var O’Grady bara bäst och sprintade enkelt ifrån konkurrenterna efter att ha utnyttjat open stretch.
…att högoddsaren Screen Height chockade de flesta när han väldigt enkelt vann V86-2.
– Vi hade lite tur som kom ner så pass tidigt i andraspår. Hästen var strålande bra, sade kusken Torbjörn Jansson efter loppet.
…att det kördes rejält i V86-3 och att favoriten Send in the Clowns svek rejält. Första halvvarvet gick på 1.07,7 och första varvet på 1.10,8. Segrade gjorde fjärdehandaren M.T.Follow Me, som för första gången kördes av Peter Ingves.
…att det slutligen blev dött lopp mellan Blue Rocket och Västerbo Highflyer i V86-4.
– Jag trodde definitivt att jag hade torskat, sade Västerbo Highflyers tränare Daniel Redén, som satt i sulkyn.
…att Odin Töll avgjorde V86-5 redan på bortre långsidan när Bo Falsig ryckte ifrån och skaffade sig flera längder ner till de övriga ekipagen.
…att favoriten Deepdish motsvarade förväntningarna i V86-6. Trots att hästen var lite het och genomgående höll ett högt tempo framme i ledningen var hon ohotad in i mål.
…att V86-spelets största favorit, Darling Boko i V86-7, visade sig vara en befogad sådan. Kusken Johnny Takter övertog tidigt ledningen och därifrån kunde han bara åka med när det 4-åriga stoet stegade iväg.
…att åtta rätt på V86-spelet denna gång gav 31 358 kronor till drygt 150 vinnare. Sju rätt betalade 294 kronor och sex rätt gav 30 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.