Tråkiga nyheter för Stig H, ägarna och Chapeau

190

image-1

Chapeau blir av med segern i det tyska derbyt 2012. Foto: Lars JakobssonFoto av Kanal 75

Efter många turer fråntas nu Chapeau segern i det tyska derbyt 2012.
– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger tränaren Stig H Johansson till Trav365.

Chapeau var först i mål i det tyska derbyt 2012, men efter loppet diskades ekipaget för stallkörning. Erik Adielsson och Indigious ansågs ha släppt fram stallkamraten i samband med en galopp där Adielsson styrt ut sin häst i andraspår.
Dagarna efter loppet inledde hästens ägare, Harald Krogmann (Stall Express), en civilrättslig process mot det tyska travförbundet. I januari tidigare i år fastställde domstolen att diskningen var felaktig och att Chapeau var tysk derbyvinnare.

Tog frågan vidare
Det tyska travförbundet var dock inte nöjd med domen utan tog frågan vidare till högre instanser och nu har ett nytt beslut kommit. Chapeau diskas och förstapriset på nästan en miljon kronor går i stället till måltvåan Dream Magic B.E.
– Jag är part i målet, men kusken på Chapeau och hästen gjorde absolut inget fel i loppet, säger Stig H Johansson till Trav365 och fortsätter:
– Jag har inte varit med om något liknande tidigare och det lär dröja innan jag är det igen, hoppas jag. Det är mycket tråkigt för hästen och ägaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.