Anders Lindqvist: ”1,50 hög och helt makalös”

394

image-19

Hallå där…
…svenskfransosen Anders Lindqvist vars stall bärgade en fin seger på hemmabanan Vincennes i Paris på söndagen med fyraåriga stoet Anette du Mirel. Cirka 340 000 kronor var segern värd för hästen med svenska ägare.

– Härligt. Vi håller på att öppna en gammal calvados nu som vi alla tar några smuttar av.
Anette du Mirel är en stor liten vinnare.
– Ja, 1,50 hög och helt makalös är hon. Ägarna provade att sälja henne för 2 500 euro i fjol eftersom vi tyckte att hon var så liten. Men ingen ville köpa och då fick vi försöka träna den lilla själv som nu har tjänat 195 000 euro (cirka 1,8 miljoner kronor) på nio månader.
Eric Raffin körde till seger på söndagen och stoet avgjorde efter en resa i andraparet utvändigt på tiden 1.13,8 över 2 700 meter. Vad ser du för utveckling?
– Hon har utvecklats undan för undan och kunde vinna i dag trots att vi sparade fötterna på henne och körde med skor. Det var en överraskning att hon skulle duga med skor faktiskt – men vi överraskas hela tiden av henne.
Anette och Susanne Holmgren är två systrar boende i Frankrike som äger Anette du Mirel. Vad kan du berätta om dem?
– Systrarna kom hit med sin styvpappa Bengt Arvidsson i slutet av 1970-talet då Grande Frances var som bäst och bosatte sig i Frankrike. Vi blev vänner tidigt och Susanne jobbar i mitt stall i dag med sina egna hästar. Det är svårt att hitta en bättre hästskötare.
Hur ser ditt stall ut för dagen?
– Vi har lite drygt 30 hästar, jag och min dotter Johanna som nyligen plockat ut proffslicens. Tillsammans med några fina anställda rullar det på riktigt bra för dagen och vårt relativt lilla stall har i alla fall tjänat runt fem miljoner i år.
I torsdags vann Elles W. Phedo med Johanna på Vincennes, ett åttaårigt sto ni hjälper Bergsåkers Thomas Claesson med. Hon har dragit in drygt 1,2 miljoner i Frankrike i år. Vad blir nästa uppgift för henne?
– Elles W. Phedo ska nog få ett lite snällare lopp nästa gång här i Frankrike, ett preparé. Målet med henne är att hon ska vinna Sto-SM på Åby i oktober. Då hoppas vi Canaka B.F. ska få åka lite grand!

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 22-24 september 2014
Nästa artikelJägers och tipparform

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.