Jägers och tipparform

189

TRAVDDBLOGGEN

Söker efter den riktiga tipparformen, den har svårt att infinna sig tycker jag. Naturligtvis är det så att tippa trav kräver en hel del tur för att vinna men det är genom hårt jobb som man skapar en del av den turen också. Visst matas vi med en hel del historier av media och ATG om de som spelat en 48:- bong där de spelat på kuskar och hästnamn och vunnit stort men det är ju en så liten del av de som spelar på trav som lyckas med det. Ska man bli en bra spelare så krävs det att man gör jobbet genom att läsa på och kolla lopp. Har man gjort sina analyser med spetsstrid, vilka hästar som har form, vilka som är distansgynnade osv. då har man ett övertag på de som INTE har gjort det. Å andra sidan så blir det ju inte alltid som man tänkt sig och tränare/kuskar kan ändra taktik beroende på hur hästen känns eller hur loppet utvecklar sig, det ska man aldrig glömma. Det är lätt att stå och hänga på staketet och klaga på kuskarnas taktikval men hästar är gjorda av kött och blod och ibland vaknar de upp på en tävlingsdag och känner sig helt omotiverade, precis som du och jag kan göra. Såklart gör kuskarna misstag titt som tätt men vad vore spelet utan kuskmissar. Vi har sett väldigt många jackpots på sistone och en anledning till det tror jag är att loppen är så hårt analyserade och genomgångna. Dessutom får vi all tänkbar info från tränarna som gör att vinnarna ofta är hårt påpassade. Jag tycker det är bra att vi får massa info från tränare och kuskar men är det verkligen kul med så många jackpots som det varit den sista tiden…

Jägersro imorgon och jag tänker ta en liten rövare på dagens dubbel. I DD-1 streckar jag en kvartett och hoppas det räcker: 2 Bertille Va Unia, 4 Slide So Easy, 7 Rosso Pomodoro och 11 Drogba Bob. Drogba Bob har jag varnat för några gånger och det är en häst jag gillar. Skulle det bli tempo på loppet så har han en giftig avslutning.
I DD-2 tänker jag chansa rejält och går rätt ut på 10 Queen Koea. Värdelöst att spela på bakspår på Jägersro tänker ni och det tänker även jag 🙂 Men det är ett öppet lopp och det kan bli körning på flera händer vilket kan öppna för någon av bakspårskusarna. Queen Koea kommer tillbaka från ett uppehåll och jag tror inte det behöver vara fel. Håll tummarna för att hon blåser ner samtliga till slut.

DD-1: 2,4,7,11
DD-2: 10 Queen Koea
Min raka DD: 4-10
Min roliga DD: 11-10

Avslutar med att rekommendera er att kika på lopp 1 på Jägersro imorgon som är ett amatörlopp. Där startar stall Johan Untersteiner 3 Florette Sund som jag tycker är ett härligt sto. Svårbedömt med tanke på hur henne rad ser ut och dessutom första starten i nya regin. Hon har tränat bra och jag körde ett lugnt joggpass med henne i förmiddags och hon kändes väldigt pigg och laddad. Beroende på oddset så kan jag tänka mig att testa ett litet spel på denna storvuxna dam.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelAnders Lindqvist: ”1,50 hög och helt makalös”
Nästa artikelEtt Norskt hopp inför V86 24 september 2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.