Anders Malmrot delade ut en rosa elitloppsbiljett

63

Anders Malmrot som delade ut en rosa elitloppsbiljett

Bold Eagle vann i Cagnes-sur-Mer och fick en biljett till Elitloppet. Foto av JOAKIM HALL

Bold Eagle är tillbaka som en vinnare. 
Franske travkejsaren bjöd på uppvisning på Rivieran och nu laddas han mot Elitloppet. 
– Bold Eagle är en av världshistoriens bästa travhästar och naturligtvis vill jag se honom i Elitloppet 2018, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot som delade ut en rosa elitloppsbiljett på plats på Cagnes-sur-Mer.

Anders Malmrot delade ut en rosa elitloppsbiljett
Tvåa i Trotting Masters, Prix du Bourbonnais, Prix de Bourgogne, Prix de Belgique, Prix d’Amerique och Prix de France. På söndagen fick äntligen Bold Eagle segerdefilera igen efter sex raka andrapris.
Segern i Criterium de Vitesse var första triumfen på ett drygt halvår för den franske travkejsaren som med eftertryck visade att han inte är redo att abdikera.
Bold Eagle imponerade och vann sprinterloppet på franska Rivieran i Cagnes-sur-Mer utanför Nice på utmärkta 1.08,9 över 1 609 meter autostart, nytt löpningsrekord.
Segern för Bold Eagle var dessutom kanske det bästa som kunde hända Elitloppet. Alla travälskare vill förstås se revanschmötet mellan Bold Eagle och svenske Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express.
– Bold Eagle är en av världshistoriens bästa travhästar och naturligtvis vill jag se honom i Elitloppet 2018. Jag är väldigt nöjd över att hela kretsen runt Bold Eagle vill komma tillbaka till Elitloppet i år igen. Han var det stora utropstecknet i fjol och har alla förutsättningar för att bli det igen. En elitloppsseger är egentligen det enda som saknas i hästens enastående karriär, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot som delade ut en rosa elitloppsbiljett på plats på Cagnes-sur-Mer.

Stalldubbel
Bold Eagle hade lottats till innerspår bakom startbilen i Criterium de Vitesse men var chanslös att försvara ledningen inledningsvis mot stallkamraten Billie de Montfort, men Franck Nivard var snabb att dra i högertömmen och kunde sedan tidigt köra fram och överta ledningen. Väl i spets handlade det bara om en häst och Bold Eagle såg både spänstig och löpsugen ut när han vann lätt före Billie de Montfort och Dijon. Andrahandsfavoriten Bird Parker fick nöja sig med fjärdepriset efter en tung resa som första häst i tredjespår hela vägen och femma blev Anna Mix med Björn Goop i sulkyn.
Rommetränaren Jörgen Westholm försvarade de blågula färgerna och knep sjundepriset värt nästan 20 000 kronor med Apollon de Kacy.
Segern för Bold Eagle var värd närmare 900 000 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.