Andra raka för Petri Salmela!

247

petri salmela

Bodentränaren Petri Salmela tog hem prestigematchen ”Upp till bevis!” för andra året i rad.
I loppet endast för travtränare som annars inte kör lopp blåste han förbi konkurrenterna efter en snygg styrning.
– Jag siktar på att vinna nästa år igen. Gör jag det lovar jag att det är färdigkört, sa Bodentränaren i Halmstadtravets vinnarcirkel.
Lånekuskarna som Petri Salmela brukar anlita får se upp. Efter andra raka segern i Upp till bevis kanske han väljer att köra sina hästar själv framöver?
– Nej. Jag duger inte till att köra lopp, så är det bara. Men man kan inte välja en bättre dag att köra på. Att vinna inför den här publiken känns stort, sa Salmela.
Upp till Bevis har körts under Sprintermästarkvällen i Halmstad sedan 2004 och årets upplaga blev helt i publikens smak. Lars Friberg eldade på i mycket högt tempo med Lutfi Kolgjini-tränade October Kronos i ledningen och ekipaget såg länge ut att gå mot segern. Men över upploppet kom Petri Salmela farande med Marcus Lindgrens Namale Kronos och kort före mål var segern i hamn.
– Självklart känns det bra. Det är riktigt kul att köra fina hästar i lopp. När man står vid sidan är man nervös, har hög puls och mår dåligt, men när man kör själv är det lugnt.

Tidigare vinnare av Upp till bevis:
2004: Kari Lähdekorpi
2005: Roger Walmann
2006: Mikael Fagerberg
2007: Hans Adielsson
2008: Mikael Fagerberg
2009: Hans Adielsson
2010: Svante Båth
2011: Håkan Olofsson
2012: Petri Salmela

Ola Johansson