Hallå där Conrad Lugauer…

249

conrad_lugauer

…som fick se sin Lets Go On sluta tvåa på Enghien och tjäna drygt 100 000 kronor på torsdagen.
Ska man gratulera?
– Javisst, vi var nöjda med hästen. Vi var nyfikna på hur han skulle klara 2 800 meter och det gick ju bra, samtidigt körde Jos Verbeeck ett perfekt lopp. Det var en bra start för min franska filial i Normandie.
Precis, det ryktas om att du ska satsa hårt på Frankrike framöver.
– Vi ska i alla fall prova. Nu har jag personal på plats som jag kan lita till 100 procent på och med flera hästar i stallet grann vuxit ur klassen lite här hemma kan det finnas intressanta lopp. För närvarande har jag Lets Go On och Freeman T.Porter där, men om några veckor är det troligt att vi provar att ta ner några till.
Hur många hästar planerar du att ha där totalt?
– Jag kan inte säga någon siffra, det viktigaste är att resultaten blir bra. Hittar vi några passande propositioner så provar vi, sedan är det upp till hästarna. Skulle någon inte trivas så tar vi givetvis hem den igen. Om det blir en, tio eller ännu fler är omöjligt att svara på nu. Nästa start blir i alla fall Freeman T.Porter på Enghien på söndag. Han var mycket fin i Frankrikedebuten på en gräsbana, men blev tyvärr påkörd i sista sväng och missade segern på det. Det lutar åt att jag åker ner och kör honom och vi siktar på revansch.
Slutligen har du även blivit inbjuden till Hugo Åbergs Memorial med Bagley, hur är läget med honom?
– Bara bra. Han är mitt inne i en kortare träningsperiod just nu, är pigg och glad och uppför sig precis som han ska. Vi siktar på att starta 16 juli som uppladdning inför Åbergs.

Robin Johansson