Anna Mix slutar tävla

60

Anna Mix slutar tävla

Det franska stjärnstoet Anna Mix slutar tävla.
Svenske tränaren och TV4-experten Sofia Aronsson tränade världsrekordhållerskan i omgångar.
– Ett av världens bästa ston någonsin i mina ögon, säger Sofia om hästen som sprang in 13,2 miljoner kronor.

Det är den franska tv-kanalen Equidia som meddelar att Anna Mix lägger tävlingsskorna på hyllan. Nu väntar en ny karriär som avelssto för superhästen som tog 19 segrar och sprang in 13,2 miljoner kronor. Hon vann flera V75-lopp i Sverige och slog bland annat världsrekord över 2640 meter under Stochampionatshelgen på Axevalla, samt tog hem Sto-EM på Solvalla efter en ruggig insats.
Hästen var känd för sin enorma styrka och inställning, men också sitt egensinniga sätt. Hon vägrade bland annat att starta i voltstart på Vincennes. Anna Mix blev till och med utkörd i Prix d’Amerique då hon vägrade att starta.
– Hon tjänade 13 miljoner, men tänk då på hur mycket hon stannat bort, säger Sofia Aronsson till Trav365.

”Och vilka lopp hon gjorde”
Sofia skötte träningen av Anna Mix i Sverige i omgångar.
– Hon var inte som alla andra. Anna Mix är otroligt smart, nästan mänsklig på något sätt. Hon kunde gå lös här hemma på gården, så jäkla klok och fin att jobba med samt älskade att träna. Man kunde köra sex intervaller med henne, men hon bara ville få fler och man fick nästan brottas med henne när man skulle köra hem.
– Och vilka lopp hon gjorde! Tredjespår och dödens i sto-EM, sen kvalade hon till Prix d’Amérique med stor startgalopp. Det ska ju inte kunna gå att ge bort 40-50 meter till världseliten, gå runt dom – och sen vinna enkelt med några längder. Det finns ju inte på världskartan. I sitt bästa, fy satan vad bra hon var då. Ett av världens bästa ston någonsin i mina ögon. Och jag tror många håller med mig där, säger Sofia till Trav365.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86: Laura Myllymaa har fått en rivstart
Nästa artikelInför V86: Lärlingen får chansen bakom topphästen

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.