Inför V86: Lärlingen får chansen bakom topphästen

250

Lärlingen får chansen bakom topphästen

När chefen Joakim Lövgren är på skidsemester får lärlingen Bernardo Grasso chansen.
I jackpotomgången på V86 kör han omgångens största favorit Illuminati.
– Hästen är i toppform och det är en toppchans, säger Grasso.

Onsdagens V86-omgång delas mellan Åby och Solvalla och kryddas av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner kronor, enbart på åtta rätt. Omgångens största favorit kommer redan i inledningen och det är Illuminati som tränas av Joakim Lövgren. En häst som är härdad i tuffa sammanhang och efter tredjeplatsen i S:t Leger för fem starter sedan blev det tre raka segrar. Han vann bland annat ett lopp över 3100 meter på Åby (på svenskt rekord 1.14,3a) innan han var helt överlägsen i V75 hemma på Jägersro. Senast blev hästen trea i V75-finalerna på Solvalla Annandag jul efter att ha hamnat omöjligt till. När chefen själv är på skidsemester får lärlingen Bernardo Grasso chansen att köra hästen i lopp. Italienaren började jobba hos Joakim Lövgren 2015 vann sex lopp på 54 starter i fjol.
– Jag trivs jättebra och det är kul att få chansen att köra så här bra hästar. Det blir spännande men jag tror att det ska gå bra. Jag är inte orolig, säger Bernardo Grasso.

”Har två svenska rekord – mycket stark”
– Illuminati (V86-1) 
är en mycket bra häst som är väldigt stark och har gått svenskt rekord över både 2100 meter och över 3100 meter. Han är inte så snabb från start men desto snabbare till slut och över lång distans har vi god tid på oss. Senast hade han innerspår och blev fast invändigt. Han fick backa sig loss och när han väl kom ut i sista sväng var det för sent. Men hästen avslutade mycket bra och är i toppform.
– Startspår två bakom bilen nu är perfekt och det är en tuff häst som kan gå utvändigt och vinna. Distansen 3100 meter är en fördel och jag ser det som en mycket bra chans. Han har varit väldigt fin i träningen efter förra loppet och det är en toppchans, säger Grasso.

Ännu en bra chans
Stall Joakim Lövgren har ytterligare en formstark häst med inom V86. Det är Marjons Ivory som har gjort tre starter i Lövgrens regi. Efter en andraplats näst senast blev det seger senast hemma på Jägersro. Nu startar hon i den sjunde V86-avdelningen från spår fyra bakom startbilen. Även hon körs av Bernardo Grasso.
– Marjons Ivory (V86-7) är en intressant häst som har blivit bättre och bättre hos oss. Hon vann säkert senast med krafter kvar och har varit fin i träningen efter det. Distansen går bra och startspåret är mycket bättre än senast då hon hade spår åtta bakom bilen. Jag tycker att även hon ska räknas med bra chans, men Illuminati är den klart bästa chansen, säger Bernardo Grasso.

Föregående artikelAnna Mix slutar tävla
Nästa artikelInför V75: Olle Rols fortsätter utvecklas

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.