Anrika Hallandsmästaren avgjordes på måndagen

48

Anrika Hallandsmästaren avgjordes på måndagen

Anrika Hallandsmästaren avgjordes på måndagen och vann gjorde Rajesh Face.
– Nu får vi börja sikta högre och hoppas att han kommer med i SM, sa hästens tränare och kusk Adrian Kolgjini.

Hallandsmästaren har körts på Halmstadtravet sedan 1969 och bland de tidigare vinnarna finns storheter som Legolas, Fridhems Ambra och Commander Crowe. På måndagen var det Rajesh Face tur att skriva in sig i historieboken. Efter att inte ha vunnit lopp på 1,5 år har den högkapable sexåringen hittat tillbaka till sig själv och nu tog han andra raka segern.
– Det var inte lika skönt som förra gången. Då var det mer ett kvitto på att han var tillbaka. Det var lite mer väntat i dag, sa Adrian Kolgjini sedan han via tredjespår kört till ledningen efter ett halvvarv och sedan lämnat konkurrenterna över upploppet.
– Det var ingen riktig värdemätare eftersom jag fick köra 13,8 första varvet men han gör ett fint slutvarv, absolut. Förmodligen behöver han två-tre lopp till innan han har riktig superform, men nu får vi börja sikta högre och hoppas att han kommer med i SM, så att vi får en riktig värdemätare på var han står.
Rajesh Face landade på kilometertiden 1.12,6 över 2 140 meter med autostart och segern belönades med 125 000 kronor. Totalt har hästen vunnit 13 av 43 lopp och tjänat 2,3 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.