Äntligen lyfter man ponnytravet! Vad tycker du?

84

midnattstrav ponny 2015

Alla champions i ponnytrav och ponnymonté bjuds in till elitveckan i Östersund.Foto av LARS JAKOBSSON

Eget midnattstrav och en ny travbana att tävla på.
Se där, två nyheter för ponnytravet under 2015.

I sommar är det tredje året i rad som ponnytravets egen elitvecka anordnas. Det handlar om ett travläger för barn och ungdomar – ett inofficiellt landslagsläger.
Ponnyelitveckan arrangeras av travskolan Wången i Jämtland i samarbete med en foderleverantör, landets travbanor och Svensk Travsport.
I sommar bjuds landets småchampions in till veckan som hålls 22-28 juni i Östersund. Alla champions i ponnytrav och ponnymonté får en plats, samt ett antal särskilt inbjudna.
Nytt för i år är Östersundstravet satar på ett midnattstrav för ungdomarna, något som annars brukar vara förbehållet det ”stora travet”. 20.00 blir första start för ponnytravet där det sista loppet beräknas gå i mål någon gång efter midnatt.

1 000-meters på Wången
Sommaren 2015 får ponnytravet även en ny travbana att tävla på. Det är travskolan Wången som upplåter sin travbana på skolområdet till tävlingar under ponnyelitveckan.
– Det har körts ponnytävlingar på vår bana förr men då bara i samband med bygdetrav. I sommar blir det första gången det körs ponnytrav på det här sättet. Vi har en doserad tusenmetersbana på området. Kanske ska tävlingarna permanentas på vår bana, inte mig emot i så fall. Ponnyelitveckan är verkligen bra för sporten, säger Jan Halberg, sportchef på Wången.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.