Äntligen V86 på Visbytravet 23 juli 2014

106

visbytravet

39-årige Visbyamatören Mikael Cedergren njuter av tillvaron i fulla drag och på onsdag kommer V86 till hemmabanan.
Han är laddad till tänderna och selar ut tre av stallets hästar, bland annat E3-finalisten Some Summit.
– Hon var fantastisk, men jag tycker ändå att hon var ännu vassare i försöket, säger Cedergren.

V86 sommarturné avslutas på Visby och onsdagsomgången kryddas med en jackpot. Väderprognoserna spår sol och värme. Förutsättningarna är goda och det betyder mycket för Visbytravet och deras aktiva att få ha en V86-dag.
– Det är vår chans att synas och då får man se till att synas ordentligt. Vi är laddade till tänderna, så får vi se hur långt det räcker. En sommarkväll på Visby är fantastisk. Närheten mellan publiken och de aktiva är speciell på Visby.

Proffsambitioner
Mikael sitter och väntar på färjan hem till Gotland när vi når honom. Han har varit och skott hästar på en ridskola i Märsta.
– Jag jobbar som hovslagare och har kvar några kunder på fastlandet också som är lojala. Han kommer till vintern att åka till Wången för att gå fördjupningskursen för att så småningom kunna bli proffstränare, vilket är en pojkdröm som han har haft. Sin utbildning har Mikael fått via jobb hos bland annat Jim Oscarsson, Bernt Lindstedt och Jim Frick. Minst sagt en gedigen skola.

”Man ska njuta av livet, varje dag in i graven”
Mikael njuter av tillvaron för dagen. Det är något han har fått med sin från sin mor som varit hans största supporter genom åren.
– Hon gick bort för ett halvår sedan och hon levde upp till sitt motto. Man ska njuta av livet, varje dag in i graven, berättar Mikael.
– Jag vill också tacka Anders Funck och Esa Lukkari som är solstrålar på stallbacken inne på travbanan där jag har mitt stall. De betyder mycket och det är viktigt med goda vänner.
Han upplever sitt livs form på stallet och ser bättre ut än någonsin. Det är dock inte Some Summit som är stallets stjärna, enligt Mikael.
– Det är nog Allgunnens Axa, säger han med ett skratt och syftar på 12-årige sonen Emils ponny. Med stolthet i rösten erkänner han att Emil har större talang och känsla för djuren, än sin far. De har en intern tävling om vem som kan köra snabbast med ponnyn och nu leder Emil.

Chanserna på onsdag
I V86-inledningen selar Mikael ut Pegasos Neo som senast fick gå utvändigt ledaren, men höll till en fjärdeplats på nytt rekord.
– Jag var fantastiskt imponerad. Han kämpade mycket bra. Han var pigg och fin i gårdagens jobb. Från det här läget får vi hoppas på en fin slant.
I V86-4, ett treåringslopp, har Mikael två hästar till start, Muscle Wall och Some Summit. Vi börjar med Muscle Wall som kördes offensivt senast.
– Hans insats var bättre än kuskens. Jag har höga tankar om hästen och tycker att han föll med flaggan i topp. Nu har han fått ha semester i två veckor hemma i en gräshage. Han kändes laddad i gårdagens jobb. Spår fem i volten oroar inte ett dugg, förutom att kusken inte är så startsnabb. Jag kommer att försöka ge honom ett snällt lopp och han borde kunna vara med i den främre träffen.
Some Summit fick göra det tunga jobbet utvändigt ledaren i E3-finalen senast.
– Hon var fantastisk, men jag tycker ändå att hon var ännu vassare i försöket. Hon har fått två tunga lopp i rad.
Senast var det både långresa till Sundsvall och tufft motstånd. Hur har hon tagit den utmaningen?
– Hon tog det ganska bra, även om hon tappade lite vikt. Hon har fått ta det lite lugnt, men hon glänste i söndagens jobb och var finare än hon brukar vara. Jag vill att Kaj Widell ger henne ett fint lopp. Med treåringarna tycker jag att prestationerna är viktigare än placeringarna.

Håkan Persson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.