Reijo Liljendahl inför V75 Bollnäs 26 juli 2014

133

reijoliljendahl

Reijo Liljendahl har successivt fyllt på stallet med fina start- och unghästar.
Det går bra för Solvallatränaren som trivs fint i det varma sommarvädret.
På lördag väntar V75 med jackpot på Bollnäs för fyra av stallets hästar.
– Ingen av dem är helt borta, säger Reijo Liljendahl när han ska värdera sina chanser inför lördagen.

Högsommarvärmen har nått Sverige de senaste dagarna. Prognoserna spår att det ska bli fortsatt varmt och fint även till helgen när V75 ska avgöras på Bollnästravet. Det är inget som Reijo ser som något problem för hästarna.
– Det går bra med värmen. Det är viktigt att de får återhämtning och vatten. Vi ger även hästarna salt i vattnet.

Tvååringarna ser bra ut
Reijo tycker att det ser bra ut med hans cirka 30 tvååringar som finns på träningslistan för dagen. Han berättar att de har fått mycket jobb i sig, även om det inte är några snabbare tider.
– Det klart att det finns några som är klara för att sänka tiderna och några kanske även kommer att kunna starta som tvååringar, säger Liljendahl.

Reser med förhoppningar
Liljendahl reser till Bollnäs med fyra hästar som samtliga kommer att bli betrodda av spelarna. Då är det naturligt att man gör resan med en del förhoppningar.
– Ja, det gör man naturligtvis. Det är lite blandade spår, men man hoppas såklart att det ska bli lite utdelning. Jag vet hur svårt det är att vinna inom V75 och det räcker inte bara att ha en bra häst, man måste även ha lite tur.

”Hon är i rätt bra form”
Vi tar och går igenom hästarna som ska starta på lördag, en efter en och börjar med Deal or No Deal (V75-2).
– Hon gick rätt bra senast och visar att hon håller farten in i mål. Uppgiften ser ut ungefär som senast och hon är i rätt bra form, vilket är det viktigaste. Hon gick med skor senast, men hon är nog ännu lite vassare utan skor. Jag ska titta på fötterna i slutet av veckan, innan jag kan säga något om balansen.

”En mycket bra prestation senast”
I V75-4 startar Nadal Broline som svarade för en svettig slutrunda i spåren senast på Halmstad när han blev tvåa. Nu är det nytt försök i samma klass från ett liknande läge.
– Han gick riktigt bra senast. Från läget han hade och hur loppet utvecklade sig, var det en mycket bra prestation senast. Jag klockade honom till 1.10 sista varvet och det är rätt bra i den klassen. Det är inget roligt läge nu och det betyder att han kommer att få en tung löpning. Det är en häst under utveckling.

Fin italienska från bra läge
Italienfödda Varenne-dottern Pleasure Kronos (V75-6) kom till Liljendahls regi efter Elitloppshelgen och har hunnit göra två starter för honom.
– Det är en jättefin märr. Senast lessnade hon i det hårda tempot utvändigt om ledaren senast. Vi har kollat upp henne och det fanns inga fel på henne. Hon har gått jobb idag och hon kändes perfekt. Hon har ett intressant utgångsläge. Jag hoppas och tror att hon är med därframme.

Tuff märr med tre V75-segrar i år
Avslutningsvis kommer Caramella B.F. (V75-7) ut i sista avdelningen. Hon har tagit tre segrar på V75 i år. Senast var hon knappt slagen som trea efter ett slutvarv i spåren.
– Caramella B.F. kändes fin i ett jobb i slutet av förra veckan och då bestämde jag mig för att starta på Bollnäs. Jag tror att hon passar på 2640. Hon är stark och rejäl och kan göra lite grann. Jag tycker att det ser intressant ut, även om hon har gått upp i klass och möter många hingstar denna gång, som är svåra att slå. Hon är inte någon startraket, så det gäller att hon kommer vettigt på det från spår 5.
Vem har bäst chans av dina fyra hästar på lördag?
– Det är ingen toppchans, men ingen av dem som är helt borta heller. Jag vill inte höja någon över någon annan, men stämmer det med positionerna kan det bli någon seger.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.