Appar och digital utrustning för din häst

144

Vi lever i ett väldigt digitaliserat samhälle och numera finns det appar, onlinetjänster och teknikprodukter som bistår oss inom nästan alla områden och industrier. Vi streamar film och musik via appar som Netflix och Spotify och sköter våra bankärenden och legitimerar oss med Mobilt BankID. Det handlar hela tiden om att göra en upplevelse eller tjänst mer tillgänglig och effektiv för användare och konsumenter.

Den svenska spelbranschen är ett särskilt bra exempel på hur en industri kan dra nytta av moderna funktioner. På senare år har svenska spelbolag nämligen inkorporerat BankID i inloggningsprocessen så att spelare kan göra blixtsnabba betalningar, samtidigt som de slipper registrera ett konto. Det här innovativa användarkonceptet har snabbt blivit en lukrativ trend som skapat en hög efterfrågan på nischade annonsnätverk som www.casinoutankonto.nu. Enkelheten som de nya tekniska förutsättningarna innebär för spelare har verkligen skapat en större tillgänglighet och ökad trygghet bland konsumenter.

Olika appar för dig som är hästintresserad

Om unga industrier som spelbranschen, fitnessbranschen, underhållningsbranschen och sportbranschen kan dra nytta av teknikens under bör det väl finnas bra hjälpmedel för hästintresserade också? Faktum är att det gör det. Numera finns det flera smarta appar som hjälper dig rå om din häst. Här är några appar och sensorer som helt klart hör hemma i din hästutrustning:

#1. Horsepal

Det här är en sensor som mäter din hästs kroppstemperatur och luftfuktigheten i stallet. För att använda Horsepal ska du ladda hem den tillhörande appen från Google Play Store eller App Store. Du kopplar sedan appen till sensorn via bluebooth så att du får konstanta uppdateringar om din hästs välmående. Vill du skaffa Horsepal får du just nu betala ungefär 40 dollar.

#2. Seaver

En app för tävlingshästen. Den här appen är mer avancerad än Horsepal och lagrar statistik om din hästs prestationer. Appen mäter till exempel hästens hjärtslag och kaloriförbränning. Appen ger dig inte bara information om hästens välmående utan kan även mäta hastighet och en rad olika saker som är viktiga inom hästhoppning. Du kopplar appen till en specialdesignad sadelgjord där sensorn sitter. Priset för Seaver ligger på mellan 329 och 549 euro, beroende på vilken modell du väljer.

#3. Trackerner

Ytterligare en fenomenal app som ger dig mer information om din hästs hälsa. Den här produkten bygger på mer än 10 000 timmars data som är insamlad från mer än 100 olika hästar. Precis som Horsepal och Seaver är Trackerner en sensor som du kopplar till en tillhörande app, och priset ligger på cirka 3 000 kronor.

Den här fantastiska appen mäter din hästs sovvanor och hjärtslag, utvärderar motionsresultat och ger dig små notiser som kan hjälpa dig att rå om din hästs psykiska hälsa. All statistik presenteras i den väldigt användarvänliga appen så att du lätt kan hålla koll på hur din häst mår. Sensorn är dessutom helt vattentätt och kopplar upp till alla 2G-och 3G-nätverk. Har du inte råd att köpa Trackerner direkt går det även bra att köpa produkten på avbetalning.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelVad kan du om Elitloppet?
Nästa artikelPå söndag blir Daniel Redén den förste att starta fyra hästar i Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.