Sten ändrar rutiner och utrustning

29

sten o jansson

Förra gången blev hon stressad och brände krutet för tidigt.
När det på lördag är dags för årets andra E3-final har Zahara Gojs tränare ändrat rutinerna.
Dessutom plockar han fram ett tidigare ospelat kort.
– Jag tror inte att det ger negativ effekt i alla fall, säger Sten O Jansson.

Med sex fullträffar är hon treåringskullens segerrikaste sto i år. Men den där riktigt stora segern saknas fortfarande. Den kunde ha kommit i långa E3, över 2 140 meter, tidigare i sommar, men då stod inte Zahara Goj att känna igen.
– Då hade hon varit ute i Guldstoet två veckor innan försöket och sedan var det final tolv dagar senare. Det blev för täta starter och hon blev helt enkelt för stressad till finalen, säger Sten O Jansson.
Zahara Goj blev het och brände krafterna i tredje par utvändigt. Mållinjen skar hon som femma.
– Nu är jag medveten om att hon kan stressa upp sig om hon startar för tätt och har därför ändrat rutinerna. Hon fick fem veckors uppehåll inför försöket så det är inte alls samma förutsättningar den här gången. Nu tror jag att det ska gå bra.

”Snäppet bättre på lördag”
Det är Örebrotravet som arrangerar lördagens E3-finaler, utöver stofinalen körs även en för hingstar och valacker, och en miljon kronor väntar på vinnarna. Den här gången är det 1 640 meter som gäller och båda finalerna ingår i V75. Som extra krydda ligger det jackpotmiljoner i potten för spelarna. Många kommer att strecka Zahara Goj. Inte minst på grund av hennes insats i uttagningen, där hon trots stenhård öppning till ledningen höll undan till säker seger.
– Hon var till och med bättre än väntat. Hon hade tagit det lugnt efter förra finalen och bara gått två lätta snabbjobb och motion. Ändå kunde hon hålla undan trots 1.08,5 första 500 meterna, säger Jansson och fortsätter:
– Allt verkar jättebra med henne efter det. Hon har bara tagit det lugnt men förhoppningsvis har hon gått framåt av försöket och är snäppet bättre på lördag.

Rycktussar för första gången
Sten O Jansson har dessutom ett ess i rockärmen som han tänker spela ut på lördag.
– För första gången i sitt liv ska hon gå med urryckare. Förut har vi ryckt huvan men då har hon haft fast bomull under. Torbjörn (kusken Torbjörn Jansson reds.anm.) har inte tyckt att det har behövts eftersom hon gör vad hon kan ändå men nu när hon har bra läge och allt ska vi prova att rycka tussarna för första gången. Jag tror inte att det ger negativ effekt i alla fall.
Vad tror du om segerchansen?
– Hon har bara missat pallen en gång på 14 starter och vunnit hälften av loppen, så med henne tror jag alltid på vinstchans.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSnart bär det av till USA
Nästa artikelKan han verkligen utmana i finalen?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.