Är det värt det att spela på trav utanför ATG?

38

think 277071 1920

Att spela på trav är för många en älskad hobby och någonting som förgyller helgerna med lite extra spänning och underhållning. I dag behöver man inte längre besöka sitt lokala spelombud för att kunna placera sitt spel på travet, utan det är enkelt och smidigt att sköta allting online via hemsidor och appar.

En av de mest populära spelsidorna för travfantaster är ATG, den statliga spelsidan som har stort fokus på V75 och trav i allmänhet. ATG har spelat en stor roll i att göra trav till en av de vanligaste sporterna att betta på i landet. I och med det stora intresset har flertalet privata aktörer valt att utöka sitt utbud av odds på hästsport.

I dag går det därför att vända sig till andra plattformar än ATG för att spela på hästar. Många svenska bettingsidor, och vissa utländska sådana, erbjuder möjligheten att spela på svenskt trav. Om du vill se ett urval av dessa hemsidor kan du vända dig till fastercasinos, där du kan få en överblick över olika plattformar du kan vända dig till om du vill spela på trav.

Skillnad mellan ATG och andra plattformar

I grund och botten fungerar ATG som vilken svensk spelsida som helst. Spelare kan registrera sig med hjälp av BankID och ofta göra insättningar via Trustly. Båda alternativen är snabba och smidiga, så där finns alltså inget nämnvärt som skiljer dem åt.

Den stora skillnaden är att ATG erbjuder ett poolspel på V75. Detta innebär att spelarna sätter en spelkupong och tävlar mot varandra i hopp om att vinna så stor andel av prispotten som möjligt. På andra spelsidor finns sällan denna typ av poolspel att tillgå. Där handlar det ofta om spel på klassiska odds, det vill säga att man själv kan välja vilka omgångar man vill betta på och inte.

Hos de privata spelbolagen finns också många olika spelalternativ. Du kan, såklart, tippa på att en särskild häst vinner ett lopp, men också på att en häst ska knipa någon av de tre första placeringarna. På vissa sidor finns också så kallade ”head to head”-spel, vilket innebär att man kan betta på vem av två utvalda hästar som korsar mållinjen först.

Svenska bettingsidor som erbjuder trav

Med anledning av de många spelalternativen hos privata spelbolag är det många spelare som väljer dessa alternativ. Det är dock inte alltid helt enkelt att veta var man ska börja. Som vi tidigare nämnt finns i dag många svenska bettingsidor och det gäller att hitta den som erbjuder de spelalternativ som matchar ens eget intresse.

För att hitta detta är det en fördel att jämföra de olika spelsidorna. Här finns många faktorer att ta hänsyn till. Först vill man säkerställa att registrering kan genomföras snabbt och säkert och att transaktioner kan göras likaså, förslagsvis via den populära och snabba betalningsmetoden Trustly. När man kontrollerat att processerna kring registrering och transaktioner är fullgoda vill man även säkerställa att de spelmöjligheter man föredrar finns tillgängliga.

På svenska spelsidor kan man i de flesta fall räkna med att säkerheten är tillräcklig. Detta då den svenska spellicensen ställer höga krav på de olika aktörerna. Det finns dock också de som väljer att spela på utländska bettingsidor. Om man söker sig utanför de svenska spelgränserna gäller det att vara särskilt noggrann i sin jämförelse, då inte alla utländska licenser ställer lika höga säkerhetskrav som den svenska.

Föregående artikelHoney Mearas har gjort sin sista start
Nästa artikelLugauer värvas till Solvalla och Menhammar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.