Är du redo för Elitloppet 2017?

385

Är du redo för Elitloppet 2017?

Elitloppet är ett av världens största travlopp och brukar dra till sig en bra bit över 55 000 besökare som under helgen den 26:e till 28:e maj är med och hejar fram de bästa hästarna och kuskarna. Ända sedan 1952 har denna helg varit som en magnet för hästälskare, och då framför allt travälskare, från hela världen. Tävlingen avgörs alltid den sista helgen i maj och det är alltid på Solvalla som detta underbara event utspelar sig och du kan följa tävlingarna online, via TV eller genom att vara på plats. Här får du se 16 av världens bästa ekipage göra upp om den prestigefyllda titeln och även kämpa om förstapriset som är hela 3 miljoner kronor.

Hästarna som är på allas läppar

En häst som har kommit att få mycket vind under sina vingar och är en av storfavoriterna att vinna Elitloppet 2017 är den franska Bold Eagle som hade en fantastisk uppvisning och vann Prix d´Amerique med en världsrekordtid på 1.11,2 över 2700 meter på Vincennes. Det är givetvis alla travälskares dröm att få se denna ståtliga hingst i en duell med den svenska superstjärnan Nuncio. Det som talar för Bold Eagle är att han har visat sig stark på längre sträckor men för er som vill satsa pengar på loppet hos till exempel Leo Vegas casino, som har en sektion enbart för Elitloppet i sin sportsbook, ska också ha med i beräkningen att detta blir första gången han tävlar på distansen 1609 meter. Bold Eagle har hittills haft 36 starter och vunnit 31 av dessa och får därför anses vara en av de absolut största favoriterna som kommer att ställa upp på Solvalla.

Fakta:
Namn: Bold Eagle
Nationalitet: Frankrike
Ägare: Ecurie Pierre Pilarski
Tränare: Sébastien Guarato
Kön: Hingst
Ålder: 6 år (e Ready Cash – Reethi Rah Jet)

Förra årets vinnare av Elitloppet är Nuncio, en travhäst som känns nästan som hämtad ur sagans värld. Han kostade endast 7000 dollar och har sprungit in över 27 miljoner kronor! Bland hans finaste meriter finner vi då givetvis Elitloppet men han vann också Oslo Grand Prix och Mastersfinalen under 2016 som var året då han faktiskt vann samtliga 11 starter han var med i. Totalt sett har han hittills startat strax över 50 gånger totalt och har aldrig varit utanför prispallen över huvud taget. Således är detta en mycket stark häst som inte på något vis kommer att ge bort segern på Solvalla. Årsdebuten för denna häst är på Axevalla den 18:e februari och vi håller tummarna för att det även i år blir många fantastiska lopp.

Fakta:
Namn: Nuncio
Nationalitet: Sverige (Född USA)
Ägare: Stefan Melander
Tränare: Stefan Melander
Kön: Hingst
Ålder: 6 år (e Andover Hall – Nicole Isabelle)

Det är mycket svårt att sia om vem som kommer att vinna årets upplaga av Elitloppet men att dessa två hästar kommer att vilja vara med och säga sista ordet råder det ingen tvekan om. Om man ser till oddsen som man kan hitta på alla möjliga sidor från ATG till Folkeautomaten så talar det mesta för att just Bold Eagle är den häst flest tror på i dagsläget. Det finns fortfarande tid kvar innan loppet avgörs och vi får försöka följa utvecklingen fram till dess och hoppas att de båda får vara fria från skador och att de kan ge oss den fight vi tror och hoppas på!

Föregående artikelSå är läget med Redéns stjärnor
Nästa artikelHan har tre heta chanser på V75

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.