Så är läget med Redéns stjärnor

21

Stjärntränaren Daniel Redén har skördat stora framgångar i Frankrike i vinter.

Nu börjar vintermeetinget gå mot sitt slut – hur matchar han då sina stjärnhästar? Trav365 har tagit en koll med mannen som tagit Frankrike med storm i vinter.

– Propulsion siktas mot de nordiska storloppen och det var länge sedan Delicious kändes så fin, säger Daniel Redén till Trav365.

Vi är bara knappa två månader in på det nya året 2017.

Stjärntränaren Daniel Redén har trots det redan kört in drygt 5,1 miljoner kronor till stallet.

Anledningen: de stora framgångarna i Frankrike under vintern.

Nu börjar det franska vintermeetinget lida mot sitt slut – hur går den fortsatta matchningen för Redéns stjärnhästar då?

För Trav365 berättar Redén om det, sina tankar framöver, och kommenterar också sin ”galna” inledning på 2017.

Psst, lite Delicious-snack bjuder han också på.

”Propulsion ska ut en gång till”

I världens tuffaste travlopp Prix d´Amérique sista helgen i januari hade Daniel Redén fyra hästar till start, något som han blev historisk med som förste svenske tränare att ha med fyra hästar i storloppet. Hästarna som var med i Prix d´Amérique, och även i Prix de France den gångna helgen, var i tur och ordning Call Me Keeper, Propulsion, Wild Honey och Lionel. Endast en av dessa fyra siktas mot det sista riktiga stora loppet i Frankrike nästkommande helg, Prix de Paris, och det är Lionel.

– Om allting är bra med Lionel i veckan, vilket vi givetvis hoppas på, så är planen att han ska ut i Prix de Paris, säger Daniel Redén till Trav365 och berättar vidare om de övriga hästarna:

– Wild Honey hade troligtvis något skit i kroppen senast i Prix de France, hon fick visserligen ett tungt lopp men troligtvis hade hon också något skit i kroppen. Hon ska inte starta något mer i Frankrike utan det blir lite piano för henne nu och hon får gå hem.

Call Me Keeper och Propulsion då?

– Call Me Keeper gör bra lopp hela tiden, han kommer inte vara med i Prix de Paris då han måste få någon pust någon gång också, men han går bra när han får starta tätt och eventuellt blir det Cagnes Sur Mer för hans del. Propulsion gick i mål med vilopuls senast i Prix de France och är helt galen efter det loppet så han måste starta. Nästa torsdag så väntar ett perfekt lopp för hans del och det blir hans sista start här nere innan han får gå hem.

Framtida planer

Siktas dina hästar sedan mot storloppen i Norden i sommar?

– Det blir väl det, i varje fall för Propulsion, de andra vet jag inte. Call Me Keeper trivs så bra här nere i Frankrike så han kanske blir kvar, han har tjänat över 1,5 miljoner kronor i vinter och gjort det fantastiskt bra och han kanske får vara kvar och träna lite. Vi får se, jag har inte planerat något i sommar för honom, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Propulsion har mycket sparat till i år och jag tror han kommer få en bra säsong.

Wild honey då?

– Hon visade ju i Prix de Belgique att hon inte gör bort sig mot de bästa och hon galopperade också i Prix d´Amérique med krafter kvar och det blir spännande med henne över kort distans i år, hon är ju väldigt snabb.

Vad säger du om dina resultat hittills i år, över fem miljoner inkörda prispengar redan?

– Jag tycker det varit mycket stolpe ut och jag har gått och deppat över det, men när man tittar på siffrorna hur mycket vi kört in så får man lugna sig lite, man får vara tacksam att det är så mycket pengar som det är i loppen och att hästarna har gjort de lopp som de gjort.

Med tanke på materialet i ditt stall, hur långt kan det bära i år?

– Vi tar en dag i taget, det gör vi alltid. Inför Prix de France så hade vi väldigt stora förväntningar, allting flöt på perfekt inför det loppet och det har nog aldrig klaffat så bra för oss inför ett lopp, sedan blev det mesta fel för vår del väl i loppet och det blev ett riktigt skitlopp för oss. Prix de France blev inte vad vi hoppades, ändå körde vi in 400 000 kronor och jag vet egentligen inte hur vi lyckades med det, säger Daniel Redén och fortsätter:

– Men nu börjar säsongen hemma i Sverige och jag är hemma igen och är taggad till tusen. Vi har några amerikanare i stallet som vill starta, några intressanta treåringar och sedan förhoppningsvis några fyraåringar som utvecklats ytterligare. Det ser spännande ut tycker jag.

Call Me Keeper, Propulsion, Wild Honey och Lionel i all ära, men i stallet finns också en viss Delicious.

– Hon är ruggigt fin där nere i Frankrike faktiskt, det var länge sedan jag kände henne så bra som hon varit de sista veckorna och det är skitkul. Jag skulle bli väldigt glad om hon fick en säsong till, det känns i varje fall i träning som att hon vill tävla. Jag tror det var bra för henne att komma ifrån gården och se sig omkring lite, det var mycket skit med henne i fjol och att hon fick se lite nytt och få en annan miljö verkar ha gjort henne gott så det både ser spännande ut och känns spännande, säger Daniel Redén.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Så är läget med
Redéns stjärnor

Föregående artikelAbrivard petas – bakom Lionel
Nästa artikelÄr du redo för Elitloppet 2017?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.