Är Frozen färgstarkast på Örebro?

34

image-8

2015 års upplaga av Örebro International mönstrar ett riktigt färgstarkt gäng.
Kanske kommer uppstickaren Frozen att visa sig starkast ändå?
– Så bra som Frozen var senast har jag aldrig sett honom – men det lär behövas nu när det blev ett sånt kanonlopp, säger danske Peter Jensen.

2003 kördes första upplagan av Orebro Int’nl men sportsligt har det aldrig sett bättre ut än i år i loppet över dryga tre kilometer menar banans sportchef.
Styrkeprovet mönstrar 15 hästar spridda över tre fållor och klassen på hästarna gör att det är upplagt för rejäl strid om de 400 000 kronorna som utgör förstapriset.
– Det blev ett otroligt bra lopp. Ett av de bättre i landet i år och utan tvekan den bästa årgången av Orebro Int’nl. Nej, det blir inte alldeles lätt att tippa utgången av det här, säger Örebrotravets sportchef Claes Broberg.
Några riktiga topphästar kommer till start. På förhand ser det ut som om mer än halva gänget har chans på segern.

Svårtippat högklassigt
Timo Nurmos Mellby Viking vann loppet i fjol och noterade ett nytt världsrekord över just tre kilometer i Harper Hanovers lopp på Solvalla i starten efter.
Mellby Viking är med i V75-7 på lördag men från stallet varnas det för att hästen kan visa sig ringrostig i första starten för året.
En linje Claes Broberg också varit inne på i sitt tips i banprogrammet.
– Mellby Viking rankar jag fyra. Om hästen haft samma form som i fjol hade jag nog tippat honom först. Även om jag är rätt övertygad om att han är bättre nu än i starterna han gjorde i vintras väljer jag att ranka ner Nurmos häst lite grand.
Claes Broberg tar med sex hästar i Orebro Int’nl och rangordnar enligt följande: 8 Frozen – 5 Jeppas Maxi – 12 Indigious -15 Mellby Viking – 10 Lover Face – 13 Ivar Sånna.
– Det värsta är att det kanske inte räcker med sex streck! säger Claes Broberg.

”Bästa jag sett av honom”
Sjuårige dansktränade valacken Frozen är tipsetta i publiktipset i Örebro. Frozen imponerade några gånger över lång distans under fjolåret och såg ut som en retat tiger i årsdebuten på Åbytravet i förra veckan.
Det blev en överlägsen seger på ett nytt banrekord för äldre hästar i voltstart – 1.12,7 över 2160 meter.
Peter Jensen, Frozens danske tränare, har bara gott och säga inför lördagens lopp.
– Han hade aldrig varit för vagn inför årsdebuten utan bara ridtränats. Så det var hans första riktiga ”jobb” kan man säga. Någon klockade honom till 11,5 sista 1 700 meterna och det var också det bästa jag sett av honom rent stilmässigt. Just steget var mycket bättre än i fjol, säger Peter Jensen som åker till Örebro under fredagen och låter hästen övernatta.
Vad säger du om hästarna han möter på lördag?
– Jag kunde aldrig drömma om att det skulle bli så här hårt emot – det är ju bara kanoner med. Men frågar du mig om jag vill byta häst med någon, så är svaret nej.
Frozen hade positionsproblem i Harper Hanovers lopp i fjol och avslutade bra till sjundeplatsen då. Vart tar ni vägen med hästen efter Orebro Int’nl?
– Jag har en plan inne i huvudet för hästen den här säsongen och tar ett lopp i taget. Örebro International har dock varit med i planeringen hela tiden. På lördag kommer han att gå med jänkarvagn och barfota runt om som i förra starten. Blir banan bara fin tror jag han kommer att göra ett våldsamt bra lopp, säger Peter Jensen.

Fotnot: På grund av Ishockey-VM justeras starttiden för V75 fram till klockan 15.00 på

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.