’Är som om Stenson spelar minigolf-SM’

18

Härliga tider, skotvånget är här.

Tänk om det vore för evigt.

Kan man önska sig det i julklapp?

Barfotaförbud och en ny bankrulle, snälla tomten.

Japp, nu är det alltså slut med barfotadopningen. I fortsättningen, under några förlovade vintermånader, får vi se vem som kan träna häst och har fler strängar att klinka på än de förutsägbara: skoryck, jänkarvagn och skygg­lappar.

✔  V75-1: Fullt möjligt att To Be or Not to Be vinner, han är bra nog, det begriper jag. Tål dödens gör han också. Men han startar tätt och har inte direkt glänst i disciplinen voltstart.

Min givna idé är därför New Moon Pellini som flög fram efter att ha blivit störd till galopp 600 meter från mål i lördags.

En annan som avslutade hiskeligt fort samma dag var Mellby Drake. 

En så kallad lågpulsare

✔  V75-2: Föll pladask i lopparkivet när jag tittade på Joakim Lövgrens nyförvärv Iago Zon. Svart som natten och med ett härligt driv i steget har han vänt ut och in på motståndet i två raka. Treåringen är en så kallad lågpulsare (cyklisten Chris Froome är en annan) som, om det klaffar från ett halvdant spår, inte tar stryk. Jag tror i alla fall inte det.   

✔  V75-3: Treåringar mot fyraåringar med 20 meters handikapp, alltid kul med såna lopp. Poet Broline borde egentligen pinka på dem, häst mot häst, så att säga. Men han kutar alltid barfota i ledningen och nu ska han, tjosan, anfalla bakifrån med skor.

Det är som om Henrik Stenson i minigolf-SM; det kan funka, det kan bli kalkon.

Destiny Am håller jag på med, matar med deg, snart vinner han. Senast fick han stryk av Kriterievinnaren Deimos Racing. Rygg

ledaren och lucka så går vi och hämtar ut. Tango Negro är skrällen ni inte får missa. Han gillar det här och formen är på topp.

✔  V75-4: Coin Perdu är två år och det lyser talang om honom. Självklart spikar jag, det är såna här hästar som gör travet roligt att följa. Avslutningen senast var galen, 1.09 sista 500 i tredjespår travade han och då bet han i för kung och fosterland in mot mål. Räkna inte med att han tar ledningen men räkna med att det är av underordnad betydelse. Det enda orosmolnet är att han ska resa långt och sova borta för första gången. Hoppas lillgrabben har någon att hålla i handen.

Adielsson lägger straffen

✔  V75-5: Tjacko Zaz och Timo Nurmos log när de såg startlistan till det här loppet. Björn Goop som brukar köra gnisslade däremot tänder. Äsch, Adielsson får lägga straffen, tänkte han. Tjacko var kusligt bra på Solvalla senast och skor runt om tävlade han med utan bekymmer näst senast.

Spets efter 150 meter, 1.12,5 första 1 000 och så piper han ifrån över Jägersros själv-springande upplopp.

✔  V75-6: Isor Håleryd borde vinna men får ofta göra allt själv och i täta V75-lopp är det ingen hit. Alltid är det någon fripassagerare som dyker upp sista biten. Nej, ta många och glöm inte Folli som gjort en ”Ivar Sånna”, halsopererats och kan numera andas ända in i mål. Det brukar ha viss betydelse, att få luft när man springer.

✔  V75-7: Hur kunde högsta klassen blir så här svår? Om nu

inte Takethem kommer till spets? Har jag någonsin haft alla i guld?

 

Helgens tips

1. 8 New Moon Pellini ▲(Jägersro, V75-1)

Flög fram efter galopp 600 kvar senast. Passas.

2. 7 Iago Zon (Jägersro, V75-2)

Urläcker svarting som glänser. Chansspiken.

3. 9 Folli (Jägersro, V75-6)

Slugger som kan andas nu. Roliga rysaren.

 

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 8–4–3–7 (res 1–6)

V75-2: 7 Iago Zon (res 3–2)

V75-3: 5–4–8–6 (res 1–10)

V75-4: 2 Coin Perdu (res 3–5)

V75-5: 5 Tjacko Zaz (res 2–9)

V75-6: 2–6–3–8–9–1 (res 12–11)

V75-7: Alla tolv hästar (res 8–7)

1 152 rader/576 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
’Är som om Stenson spelar minigolf-SM’

Föregående artikelGer bort stjärnan – till konkurrent
Nästa artikel”Han är superladdad och halvgalen”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.