Årets Hambletonianvinnare slutar tävla

102

hambletonianvinnare slutar tavla

Trixton har gjort sin sista start.
I en artikel på harnessracingupdate.com berättar Jimmy Takter att årets Hambletonianvinnare går till avel på grund av skadeproblem.

Det var efter starten i Canadian Trotting Classic 13 september där Trixton galopperade bort sig som Jimmy Takter uttryckte farhågor om att hästen var allvarligt skadad och att karriären kunde vara över, något som nu bekräftas.
– Vi testade honom för avel förra veckan och han var fantastisk, så han kommer inte att tävla mer, säger Takter till harnessracingupdate.com och förklarar att Trixton dragits med sviterna från den skada som stoppade honom som tvååring.
– Det är bara ett lopp på hela året som hästen känts helt perfekt. Det var i mitten av maj. I Hambletonian tappade jag honom nästan. Han tog ett par felsteg här och där. Det var den största anledningen till att jag körde honom själv, eftersom jag visste att om jag bara håller honom felfri så kommer han att vara i striden. Om hästen inte haft de här problemen hade han varit ännu bättre.
Däremot är det inte bestämt var Trixton, som delägs av svenske storhästägaren Bengt Ågerup, kommer att verka som avelshingst.
– Vi vet inte var han kommer att stå. Folk har ringt och vi lyssnar. Med hans stam och hans utseende är han en av de mer intressanta avelshingstarna som kommit de senaste åren, säger Takter.
Totalt vann Trixton 12 av 19 starter och tjänade drygt sex miljoner kronor.
Robin Johansson, Kanal 75

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV86 Solvalla/Bergsåker 1 Oktober
Nästa artikelHur kunde jag glömma Support Justice?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.