Hur kunde jag glömma Support Justice?

131

TRAVDDBLOGGEN

I mitt senaste inlägg hade jag lite eftersnack till söndagen och så glömmer jag bort att skriva om Support Justice vinst i EM för femåringar på Vincennes! Skäms lite. Han var hursomhelst riktigt bra och ganska rask bakom bilen. Jag har sagt det flera gånger, det finns en hel del utveckling kvar i honom. Geir Vegard Gundersen gjorde inga misstag när han körde till spets och sedan stannade han där ända in i mål. En insats som lovar mycket. Jag vet inte om det blir några fler starter i år men nästa år är det de nordiska storloppen som gäller och Prix d’Amerique vankas först 2016. Jag gillar verkligen att de matchar honom relativt försiktigt och väldigt klokt. Olympiatravet 2015 ser ut att bli den första stora uppgiften och det ser jag väldigt mycket fram mot.
Var och kollade V64 i Halmstad på plats och imponerades av att Västerboonthenews kunde ta ner ett rätt så rutinerat gäng på det viset. En häst som helt klart kommer duga i Guld. Vad gäller New Line så var han en besvikelse och jag måste säga att han glänser inte på samma sätt som han gjorde i Åke Svanstedts regi. Även Mr Picolit är ju en före detta Svanstedt Sr. häst som inte fått till det riktigt sedan Åke försvann. Nu har han haft flera tuffa lägen i tuffa sällskap men jag tycker att styrningen av Stefan Söderkvist i måndags var färglös. Jag tror han kunde laddat lite mer från start eller åtminstone kört framåt för då hade han nog kunnat får överta spets. Nu släppte han värsta konkurrenten (på förhand åtminstone) före sig och han fick överta spets. Jag tycker Mr Picolit gör sina bästa lopp från ledningen eller rygg ledaren och dödens är väl inte riktigt hans melodi. Jag gillar Stefan Söderkvist men bakom Mr Picolit gjorde han en ganska tam insats.

ATG har haft en del problem de senaste dagarna och förklaringen var att de haft en s k överbelatsningsattack. Enligt ATG har de lyckats avvärja attackerna vars syfte verkar vara att helt enkelt sabotera. Störningar pågick under någon timme men de ska inte ha lyckats med mer än så. Trist med människor som finner något nöje i sabotera på det viset. Därmed får vi väl till viss del ursäkta driftstörningarna och ändå vara glada för att man inte lyckades slå ut systemet helt för då hade det säkert kunnat dröja flera dagar innan normal drift igen.

 

Nu till dagens dubbel som går på Bergsåker och Solvalla. I DD-1 är 8 Trailing Edge klar favorit och det är väl inte otänkbart att han sitter i spets efter 500 meter. Men jag vill ändå ha med två motbud: 2 Kouros Broline och 11 OFV Continue. Kouros Broline är på G igen och det är en rätt så bra häst i grunden. OFV Continue tycker jag det låter lite uppåt kring från stallet, kul drag.
DD-2 håller V75-klass och har samlat ihop ett trevligt gäng silverdivisionare. Jag tänker låsa loppet med två outsiders: 3 Abborren och 11 Call Me Hanover. Abborren är rätt hygglig från start och dessutom är ju stall Nurmos i bra form igen. Call Me Hanover har ett betydligt sämre läge men han har Björn Goop i sulkyn och dessutom håller ju stall Marlin Cheval grym form för dagen. Kommer flyga lågt över upploppet.

DD-1: 2,8,11
DD-2: 3,11
Min raka DD: 8-3
Min roliga DD: 8,11-11

I V86-2 tycker jag det är märkligt att 10 Panama As bara är streckad på 9%. Visserligen tufft läge och tufft motstånd men hon är inte så tokig och med lite klaff så biter hon av många till slut.
I V86-4 är det mycket snack om 1 Rocky Reach som ska spåra runt om men jag tror att 9 Rosy Cheeks kan utmana om hon kan hålla upp ryggen på Rocky Reach. Och 6 Kincannon Hanover blir spännande att se över lång distans igen.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelÅrets Hambletonianvinnare slutar tävla
Nästa artikelKolgjini startar filial i Eskilstuna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.