Ärling: ’Fick ta emotmånga dödshot…’

12

 

V75-kusken som står åtalad för tre fall av misshandel av en kvinnlig hästskötare är Tino Ärling.

För sajten osdsport.se träder han för första gången fram och berättar sin version av vad som hänt.

– Jag har gjort jävligt dumma saker, säger han.

Under fjolåret rapporterade sajten Trottosport.se att en välkänd lärling och V75-kusk var anmäld för misshandeln av en hästskötare, som vid tidpunkten, jobbade i samma stall.

”Erkänner att jag slagit tjejen”

Åklagaren åtalade mannen för tre fall av misshandel, men valde att skriva av misstankarna vad gäller olaga hot och övergrepp i rättsak.

– Jag har gjort fel och får ta ansvaret för det nu, sa han till Travronden efter rättegången, som hölls för ett par veckor sedan.

Under tisdagen kommer Eskilstuna tingsrätt med domen.

Nu väljer lärlingen, Tino Ärling, anställd i Roger Walmanns storstall, att för första gången träda fram och berätta sin version av det som hänt.

– Jag har gjort jävligt dumma saker. Jag har erkänt att jag slagit till den här tjejen och att slå någon är aldrig försvarbart, säger han till osdsport.se

Anledningen till att han nu träder fram är den ryktesspridning som pågått kring honom och bilden som framställts i media.

– Som jag blivit framställd i media är jag ju ett monster, säger han till sajten.

Lämnade landet

Ärling erkänner att han slagit tjejen vid upprepade tillfällen, men vill påtala att flera av de anklagelser som riktats mot honom inte är sanna.

– Nu går rykten om att jag ska ha slagit hästar, att jag hotat och förföljt en människa. Det är viktigt för mig att alla vet att det inte har hänt och att det inte finns några sådana misstankar emot mig, förklarar han.

När nyheten att en välkänd lärling var polisanmäld för misshandel gick snacket igång fort och Ärling pekades snabbt ut. Han åkte till Finland i tre veckor och enligt honom själv så ”stängde han av sig själv mellan 30 augusti till mars”.

– Jag fick ta emot många dödshot, säger Ärling.

Svensk Travsport inväntar dom

Tino berättar att han gärna fortsätter att jobba med trav, och hos sin arbetsgivare Roger Walmann. Förbundet Svensk Travsport inväntar tingsrättsdomen som kommer under tisdagen, innan de tar eventuella beslut.

Den misshandlade kvinnan avstod att bli intervjuad av osdsport.se

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel– Bara att ta påsig dumstruten
Nästa artikelFem tippar V75 till Solvalla 1 april 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.