ATG startar utredning

25

atg startar utredning

ATG har beslutat att inleda en utredning av kundkonton tillhörande det belgiska spelbolaget PMU Belge.
– Vi gör det här för att försäkra oss om att allt spel sker på lika villkor och enligt våra avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.

I samband med spelvinster till kunder hos ATGs belgiska partner PMU Belge har det florerat rykten och spekulationer om att det i själva verket är svenska spelare, som fått rabatter på sitt spel, som ligger bakom de belgiska vinsterna. Detta skulle i så fall strida mot parternas avtal där det står att endast kunder i Belgien har rätt att spela via PMU Belge och att rabatter är förbjudna.
– Vi har efterlyst tips från allmänheten i samband med att vinsterna uppmärksammats bland annat i media och vi har nu beslutat att inleda en utredning för att få svar på våra frågor, säger Magnus Lunner.
Spekulationer har också funnits om att de inlämnade spelen från belgiska kunder har brutit mot de svenska vadhållningsbestämmelserna.
– Så är inte fallet. Alla spel är inlämnade i god tid före spelstopp och har inte överskridit antalet tillåtna system som finns i våra vadhållningsbestämmelser, säger Magnus Lunner.
De misstänkta kontona är under utredningen avstängda för spel på ATGs produkter. Händelsen är anmäld till ATGs tillståndsmyndighet Lotteriinspektionen.
– PMU Belge har hjälpt oss att tillsvidare stänga kontona och förklarat att de kommer att assistera oss i utredningsarbetet. De hävdar att inga rabatter utbetalas och att de misstänkta kontona har startats av spelare i Belgien. Hur många konton det rör sig om vill jag inte berätta. Jag kan heller inte i nuläget säga när utredningen blir klar, säger Magnus Lunner.
ATG har också stängt av en svensk kund med omedelbar verkan. Detta efter att kunden har använt ATGs elektroniska tjänster på ett otillbörligt sätt.
– Kunden har försökt ”skrapa” vår hemsida på information och därmed brutit mot våra kontoregler. Vi har nu beslutat att avsluta kundens konto hos oss, säger Magnus Lunner.

AB Trav och Galopp – ATG – ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATGs överskott, ca 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

Föregående artikelUtredning mot belgiska konton
Nästa artikelFem tippar V75 till Romme 22 oktober 2016

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.