Utredning mot belgiska konton

23

Vinsthysterin till Belgien och belgiska PMU Belge den senaste tiden har rört upp många känslor i trav-Sverige.

Nu startar spelbolaget ATG en utredning av kundkonton tillhörande det belgiska spelbolaget.

– Vi gör det här för att försäkra oss om att allt spel sker på lika villkor och enligt våra avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.

Ganska frekvent den senaste tiden har spelvinster till Belgiens synts i ATG:s vinstlistor.

Det har rört upp många känslor i trav-Sverige och det har florerat rykten och spekulationer kring de belgiska vinsterna – att det i själva verket är svenska spelare som fått rabatter på sina spel.

Detta skulle i så fall strida mot ATG:s regler och nu startar spelbolaget en utredning av kundkonton tillhörande det belgiska spelbolaget PMU Belge.

”Efterlyst tips”

– Vi gör det här för att försäkra oss om att allt spel sker på lika villkor och enligt våra avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG, i ett pressmeddelande.

I det avtal som ATG har med PMU Belge står det att endast kunder i Belgien har rätt att spela via PMU Belge och att alla former av rabatter är förbjudna.

– Vi har efterlyst tips från allmänheten i samband med att vinsterna uppmärksammats bland annat i media och vi har nu beslutat att inleda en utredning för att få svar på våra frågor, säger Magnus Lunner.

Spekulationer har funnits om att de inlämnade spelen från belgiska kunder har brutit mot de svenska vadhållningsbestämmelserna.

– Så är inte fallet. Alla spel är inlämnade i god tid före spelstopp och har inte överskridit antalet tillåtna system som finns i våra vadhållningsbestämmelser, säger Magnus Lunner.

”Hävdar inga rabatter”

De misstänkta kontona är under utredningen avstängda för spel på ATG:s produkter. Händelsen är också anmäld till ATG:s tillståndsmyndighet Lotteriinspektionen.

– PMU Belge har hjälpt oss att tillsvidare stänga kontona och förklarat att de kommer att assistera oss i utredningsarbetet. De hävdar att inga rabatter utbetalats och att de misstänkta kontona har startats av spelare i Belgien. Hur många konton det rör sig om vill jag inte berätta. Jag kan heller inte i nuläget säga när utredningen blir klar, säger Magnus Lunner.

ATG berättar också att de stängt av en svensk kund med omedelbar verkan, detta efter att kunden har använt ATG:s elektroniska tjänster på ett otillbörligt sätt.

– Kunder har försökt ”skrapa” vår hemsida på information och därmed brutit mot våra kontoregler. Vi har nu beslutat att avsluta kundens konto hos oss, säger Magnus Lunner.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Utredning mot
belgiska konton

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel327 kunder delar på 1,8 miljoner kr
Nästa artikelATG startar utredning

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.