ATG:s besked – efter miljonmissen

20

Flyttar miljoner till lördagens omgång: ”Beslutet kändes självklart”

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
TRAV27 november 2017 14:21

ATG betalade ut jackpott-pengarna på Top 7 – på fel dag.

Nu väljer spelbolaget, trots missen, att flytta över nya miljoner till lördagens omgång.

– Har vi gjort fel, så ska vi stå för det, säger pr-chefen Thomas Bertilsson.

Top 7 handlar om att pricka in de sju främsta hästarna. En svårlöst uppgift under lördagen då ingen spelare lyckades under V75-omgången på Solvalla. Det innebar att rullpotten på 1,3 miljoner kronor skulle flyttas till nästa lördags tävlingar på Jägersro.

ATG gjorde dock en miss och flyttade över de extra miljonerna till söndagens V75-omgång, där tre spelare prickade in sju rätt på spelformen och fick dela på 1,69 miljoner kronor i stället för 390 000 kronor som skulle funnits.

– Det var ett handhavandefel som ligger bakom och vi beklagar det inträffade. De som fick sju rätt på Top 7 i dag på Mantorp får givetvis behålla sin vinst. Inga kunder har drabbats av felet, sa ATG:s informationschef Patrik Brissman till Travronden under söndagen.

”Ett misstag har skett”

Nu meddelar spelbolaget att rullpotten flyttas till lördagens V75-tävlingar på Jägersro, trots missen. Den handlar om två miljoner kronor som ligger i potten.

– Jackpothanteringen är en manuell hantering, så det är den mänskliga faktorn som har felat, det var alltså inget systemfel. Ett misstag har skett, säger Thomas Bertilsson, pr-chef på spelbolaget till Trav365. Han fortsätter:

– Inga kunder har drabbats så att de hamnat i kläm eller fått några negativa effekter. Tre stycken system fick sju rätt och hade fått dryga 90 000 kronor vardera. Nu fick de i stället 560 000 kronor var.

”Har vi gjort fel ska vi stå för det”

De var aldrig någon tvekan från er sida att vinnarna skulle få behålla sina pengar?

– Det handlar om en förtroendefråga för oss och för hela spelbranschen. Har vi gjort fel, så ska vi stå för det. Där var det inga tveksamheter.

ATG tog beslutet om rullpotten under förmiddagen, och det var ett ganska självklart beslut, enligt Bertilsson.

– Det var ingen längre diskussion. Vi ska fullfölja det vi har kommunicerat, och det är en skapad Rollerpot går vidare till det Top 7-lopp som ingår i nästa ordinarie V75-omgång. I det här fallet nästkommande lördag. Att dra tillbaka det var aldrig aktuellt och beslutet kändes självklart.

Hur mycket skadas ATG:s varumärke av detta?

– Alla kan vi göra fel då och då, och det är mänskligt. Det handlar om hur vi hanterar de situationer som uppkommer utan att någon ska hamna i kläm. Det vi kan konstatera är att vi har Sveriges mest engagerade kunder och ett stort förtroende hos dem som är väldigt viktigt att förvalta.

Top 7 avgörs i V75–5 på lördag med start klockan 17.50.

27 november 2017 14:21

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.