Åtta av åtta lopp vanns av kvinnor

69

Åtta av åtta lopp vanns av kvinnor

På skärtorsdagen rådde kvinnlig dominans på Bodentravet.
Samtliga åtta lopp vanns av kvinnor.
– Varför det är så här vet jag inte men kul är det, säger lärlingen Jenny Engfors som var med och tog för sig på nytt.

Bodentravet är känt för sina många framgångsrika damer på både kusk- och tränarsidan där Gunnel Fredriksson visade vägen en gång i tiden och dottern Hanna Olofsson har tagit vid och vunnit både kusk- och tränarchampionat på landets två nordligaste travbanor i Boden och Skellefteå.
Kvinnliga vinnare är överhuvudtaget vanliga i Boden.
På skärtorsdagen tog tjejerna för sig rejält. Samtliga åtta lopp vanns av kvinnliga tränare. Finskan Iida Lantto tränade tre av de segrande hästarna, Elisabeth Lundholm (Dannero), Jessica Lindgren (Skellefteå) och hemmagardet Gunnel Fredriksson, Sandra Eriksson, Maria Bodin tog var sin seger.
– Att samtliga lopp en tävlingsdag vinns av kvinnliga tränare är inte vanligt. Men vi är så vana att det går bra för tjejerna i Boden att man inte reflekterar längre. Hanna Olofsson, Jenny Engfors, Sandra Eriksson, Madelene Wikstén, Maria Bodin, Katariina Palomäki med flera är ju grymma. Här har vi slutat tänka manligt och kvinnligt, säger travbanechefen i Boden, David Zimmer.
John Östman vann två lopp och Jaakko Alamäki ett. Segrande kvinnliga kuskar på skärtorsdagen var fem till antalet. Jessika Sidbäck gästade från Bergsåker och Jessica Lindgren var tillrest från Skellefteå. Hemmakuskarna Jenny Engfors, Sandra Eriksson och Maria Bodin vann var sitt lopp.
För ett par veckor i Boden vanns fem av åtta lopp av kvinnliga kuskar.

Engfors i både sulky och sadel
Jenny Engfors har varit en vinnare båda tävlingsdagarna. Hon jobbar som lärling i Hanna Olofssons framgångsrika stall.
2005 bytte hon ridsporten mot travsporten. I april 2016 noterade hon sig för fyra segrar under en tävlingsdag i Skellefteå.
– Jag har tagit tre segrar några gånger men fyra är förstås det mesta jag vunnit på en och samma dag. Jag gillar både sulkylopp och monté (ridande trav) men i Boden körs inte några montélopp alls under vintern och då är det ju köra som gäller. Varför det är så många framgångsrika kvinnor här uppe vet jag inte. Men kul är det, säger Jenny Engfors.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 multijackpot: ”Absolut den bästa träningsvinter han har haft”
Nästa artikelTipsaren inför V75 ROMME

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.