Åttafaldiga miljonärskan Tamla Celeber slutar tävla

255

tamla-celeber-v75

Hon vann Stochampionatet, Drottning Silvias Pokal och E3 som unghäst och fortsatte att ta för sig i de riktigt stora loppen som äldre.
Nu går superstoet Tamla Celeber till avel, sju år gammal.
Åttafaldiga miljonärskan Tamla Celeber slutar tävla och sätts i avel redan under våren rapporterar tidningen Travronden på sin nätupplaga.
Tamla Celeber var det dominerande stoet i sin årgång. 23 segrar på 44 starter blev facit och segrarna i unghästloppen var många. Förutom triumferna i Stochampionatet, Drottning Silvias Pokal och E3 för ston blev det även seger i Grosser Preis von Deutschland i Hamburg som unghäst.
Som äldre vann hon EM för ston på Solvalla och Breeders’ Crown i Nordamerika.
Marcus Lindgren på Halmstadtravet tränade Tamla Celeber i karriärens tre sista starter. Tamla Celeber var en produkt av Roger Walmanns träning.
Tanken var att det skulle bli en start i Stoeliten på Solvalla nästa lördag. I stället kommer Tamla Celeber att leda defileringen till det loppet och avtackas på Solvalla den dagen.
– Det blir Roger Walmann som kör henne i den defileringen. Det var hos honom, och runt Solvalla, som hennes karriär huvudsakligen har kretsat, så det blir ett fint sätt att sluta cirkeln, med att Solvallapubliken och Roger får chansen att avtacka henne en V75-dag, säger Marcus Lindgren till Travronden.
Tamla Celebers första partner i aveln blir ägarna Stall Courants egen hingst Gift Kronos.

Kanal 75

 

Föregående artikelNästagångare 21-23 mars 2014 inkl. V75
Nästa artikelInför V75 Momarken 22 mars 2014: Reijo och Braås