Inför V75 Momarken 22 mars 2014: Reijo och Braås

249

reijony

Två hästar.
Två bra chanser.
Får Solvallatränaren Reijo Liljendahl som han vill tar han hem de två inledande avdelningarna på lördagen i Unionskampen med V75 i Norge.
V75 drar till norska Mysen och banan Momarken.
Dags igen för Unionskampen med spelpengar, hästar och kuskar från både Sverige och Norge.
Reijo Liljendahl reser över med två hästar. Det slumpar sig så att stallet representeras i de två inledande avdelningarna.
– Jag har hästar med bra lägen. Samtidigt som mycket ska stämma, som alltid i V75, måste jag säga att jag tror på ganska bra chans med båda.
Reijo kan rivstarta med 3 Stormysky i silverdivisionen, V75-1, och sedan följa upp med 1 Pedro Bi i klass 1-loppet, V75-2, där den senare blir klar favorit.
– Jag har respekt för motståndet men det är klart att jag måste tro på en bra chans med Pedro Bi. Kurvorna är ganska snäva på Momarken men hästen har klarat snäva svängar i Italien tidigare.
– Han är startsnabb men ledningen är inget måste för honom. Han tränar bra, ja det finns ingenting negativt att rapportera om egentligen, säger Reijo Liljendahl som informerar om samma utrustning på Pedro Bi som i det senaste loppet: barfota runt om, stängt huvudlag och jänkarvagn.

Körs i spets?

I det inledande V75-loppet är Stormysky en av flera outsiders bakom favoriten Jaguar Broline och Flemming Jensen som har innerspåret.
– Han är som allra bäst över kort distans men är riktigt startsnabb och det blir att försöka på ledningen. Om hästen sedan ska köras där eller inte avgör kusken. Eventuellt kommer hästen att gå barfota fram.
Två hästar till start. Blir det också en rivstart på V75?

OBS!!! BRAÅS PALEMA ÄR STRUKEN!

Mikael Wikner