Åttonde raka för Diamanten

34
diamanten
Robert Bergh har fått fram en ny supertalang i Diamanten som tog sin åttonde raka seger och alltjämt är obesegrad. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Robert Bergh har en riktig topphäst i treårige Diamanten.
Han tog sin åttonde raka seger och är fortsatt obesegrad.
– Hästen gör en fantastisk prestation. Han är helt otrolig, berömde Robert Bergh om treåringen som ägs av Peter ”Foppa” Forsberg.

Diamanten var favorit i det avslutande V64-loppet under torsdagskvällen på Bergsåker. Final i Norrlands Elitserie med 250 000 kronor i förstapris.
Trots en tung inledning via tredjespår innan han kom fram utvändigt om ledaren så kopplade han greppet mitt på upploppet. Ledande Electric Light stretade emot jättebra och gav sig aldrig och höll på att kontra den sista biten. Men Diamanten vägrar låta någon annan komma först och han vann på tiden 1.13,1/2140a efter en avslutning på under 1.10 sista åttahundra metrarna. Tvåan Electric Light noterade även han 1.13,1.
– Han gör en fantastisk prestation. Det är en obesegrad häst i ledningen och min får börja så här tufft första sexhundra metrarna. Han är otrolig och äger något extra det där med att vinna lopp. Han har koll på det här och kliver förbi när jag säger till honom. Sedan vill han inte släppa någon förbi sig. Han är grym, berömde tränaren och kusken Robert Bergh.
Diamanten ägs av Peter ”Foppa” Forsberg och hans pappa Kent Forsberg
– Jag trodde aldrig att han skulle klara det i dag. Men han har en riktig vinnarskalle, sa Kent Forsberg som var på plats i vinnarcirkeln.

Föregående artikelVunnit på samtliga 33 travbanor i Sverige
Nästa artikelGrym vinnare i Norrlands Grand Prix

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.