Vunnit på samtliga 33 travbanor i Sverige

35
33 travbanor i sverige
Efter segern i Karlshamn så är Torbjörn Jansson nu ensam kusk om att ha vunnit lopp på samtliga 33 travbanor i Sverige. Foto av LARS JAKOBSSON

Torbjörn Jansson skrev travhistoria när han vann lopp i Karlshamn.
Efter segern med Ed Tanic har han nu vunnit lopp på samtliga travbanor i Sverige.
– Det är kul såklart, sa Torbjörn Jansson.

Solvallakusken var under torsdagen och gästade lunchtravet i Karlshamn. Det var den enda banan som Torbjörn Jansson inte hade vunnit lopp på tidigare. Efter att ha förlorat på målfoto i det tredje loppet så var det dags. I lopp fyra styrde han in Patrik Södervall-tränade Ed Tanic till seger.
– Här hade jag en helt överlägsen häst, konstaterade Torbjörn Jansson i vinnarcirkeln.
Därmed blev han den första kusken att ha vunnit lopp på sveriges samtliga 33 travbanor.
– Det är ju bara en kuriositet men det är kul såklart, sa han.
Jansson passade även på att berömma Karlshamnstravet.
– Det är helt fantastiskt välskött. Själva banan är hundra.

”Var en enorm häst”
Torbjörn Jansson tränar för dagen 14 hästar och kör fortsatt mycket lopp. Hans största seger i karriären är med Meadow Road som vann Elitloppet 1985.
– Ett fantastiskt minne såklart.
– Jag hade även Atas Fighter L. som var en enorm häst. Han vann i princip allt, bland annat VM-loppet, Nationernas Pris och Finlandia-Ajo, sa Torbjörn.

Nedan hämtar vi följande fakta och statistik från Svensk Travsport:
1973 tog Torbjörn Jansson sin första seger. Segerhästen hette Way och ägdes av Torbjörns syster Birgitta. Platsen var Årjäng. Tränade gjorde Torbjörns pappa Torsten. Idag 43 år senare har Torbjörn vunnit cirka 4 300 segrar, eller ett snitt på 100 per år!

Torbjörn är en av de allra största stjärnorna inom svensk travsport. Han har i princip vunnit allts om går att vinna. I hans meritlista finns segrar i de största loppen för unghästarna. Svensk Uppfödningslöpning för 2-åringar vann han 1996 med Gardens Mack. Svenskt Travkriterium för 3-åringar vann han 2002 med Malabar Circle Ås och Svensk Travderby för 4-åringar vann han 2011 med Beau Mec. I loppen för de äldre hästarna har han t ex vunnit Olympiatravet och Elitloppet 1985 med Meadow Road samt Åby Stora Pris 2010 med Lisa America. Lägg därtill 100-tals av andra storlopp i Sverige. Oaks, SM, Mullers, Sundsvall Open Trot, Sverigeloppet, E3, Breeders’ Crown i en enda lång rad.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.